Засідання Вченої ради ЦНТУ


07 лютого 2024
5 лютого відбулося перше в 2024 році засідання Вченої ради Центральноукраїнського національного технічного університету.

На початку засідання голова Вченої ради, ректор ЦНТУ Володимир Кропівний вручив атестат професора кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення Олександру Коваленко та атестат професора Центральноукраїнського національного технічного університету кафедри будівельних, дорожніх машин і будівництва Володимиру Яцуну.

Крім того, Грамотами Міністерства освіти і науки України було нагороджено доцента кафедри економіки, менеджменту та комерційної діяльності Ольгу В’юник, завідувача кафедри екології, охорони навколишнього середовища та здорового способу життя Ольгу Медведєву, завідувача кафедри іноземних мов Валерія Миценка. Подяками Міністерства освіти і науки України нагороджено доцента кафедри експлуатації та ремонту машин Дмитра Голуба та доцента кафедри економіки, менеджменту та комерційної діяльності Оксану Сторожук.

Грамотами департаменту освіти і науки Кіровоградської військової адміністрації нагороджено доцента кафедри експлуатації та ремонту машин Михайла Красоту, декана механіко-технологічного факультету Віталія Мажару, завідувача кафедри фінансів, банківської справи та страхування Володимира Сибірцева, завідувача кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення Олексія Смірнова та проректора з наукової роботи та міжнародних зв’язків Андрія Тихого. Подяками департаменту освіти і науки Кіровоградської військової адміністрації нагороджено завідувача кафедри машинобудування, мехатроніки і робототехніки Андрія Гречку, завідувачу кафедри матеріалознавства та ливарного виробництва Олександра Кузика та доценту кафедри автоматизації виробничих процесів Олександра Сербула. 

Грамотою Кіровоградської обласної ради з нагоди Дня Соборності України нагороджено Сергія Магопця, завідувача кафедри експлуатації та ремонту машин.

Також вручено подяки Кіровоградської обласної військової адміністрації колективу, студентам та батькам відокремленого структурного підрозділу «Кропивницький інженерний фаховий коледж Центральноукраїнського національного технічного університету» – учасникам волонтерського об’єднання «Волонтерська сота», які пліч-о-пліч працюють задля перемоги нашої країни. 

Після урочистої частини Вченою радою було затверджено призначення керівника Центру підготовки фахівців для зарубіжних країн, яким стала доцент кафедри економіки, менеджменту та комерційної діяльності Наталія Пітел.

Відповідно до порядку денного Вчена рада заслухала інформацію щодо моніторингу якості підготовки здобувачів вищої освіти за результатами зимової екзаменаційної сесії 2023/24 навчального року  (доповідач – керівник навчального відділу Олена Голик), а також щодо підсумків науково-дослідної роботи в університеті та завдання щодо підвищення її ефективності (доповідач – проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків Андрій Тихий). Окрім того, керівник Навчально-методичної лабораторії дистанційного навчання, завідувач кафедри деталі машин та прикладної механіки Геннадій Філімоніхін доповів про  розвиток дистанційної освіти в університеті.