Обласній універсальній науковій бібліотеці імені Дмитра Чижевського – 125!


15 лютого 2024
Вітання універсальної наукової білбіотеки імені Дмитра Чижевського зі 125-ти річчям.

Сьогодні, 15 лютого, ми відзначили видатну подію в історії області – 125-ту річницю з часу відкриття у нашому славному місті Єлисаветградської громадської бібліотеки, яка, від тепер уже далекого, 15 лютого 1899 року виросла до формату потужної книгозбірні – Обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського!

 

Від імені університетського колективу святкові вітання ювілярам – дирекції та працівникам бібліотеки – хранителям культурних та наукових надбань – на урочистому зібранні виголосили ректор Володимир Кропівний, проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків Андрій Тихий, завідувач кафедри історії археології, інформаційної та архівної справи Василь Орлик, директор бібліотеки ЦНТУ Вікторія Євміна. Слова щирої вдячності за співпрацю і добру фахову підготовку випускників університету, які успішно працюють у бібліотеці, висловила її директор Валентина Животовська.

 

Цього разу, як і завжди, ювілейні урочистості стали чудовою нагодою не лише для вітань, подарунків, нагород, подяк і побажань, а й подарували можливість ще раз переконатися у чарівній силі книги, яка здатна об’єднувати усіх гарних людей.

 

Обласна універсальна наукова бібліотека імені Дмитра Чижевського на 125-ому році свого буття залишається унікальною скарбницею духовної спадщини, невичерпним джерелом мудрості і знань, добрим другом нашого університету, а значить і кожного з нас.