Підписання Меморандуму про співпрацю між ЦНТУ та Кіровоградською ГО «Об'єднання болгар «Нашите хора»»


06 березня 2024
5 березня 2024 року в Центральноукраїнському національному технічному університеті відбулося урочисте підписання меморандуму про співпрацю з Кіровоградською обласною громадською організацією «Об'єднання болгар «Нашите хора»».

Цей документ передбачає налагодження широкомасштабної співпраці між університетом та громадською організацією з метою популяризації болгарської культури та сприяння культурному обміну між Україною та Болгарією.

Одним із напрямків співпраці буде створення болгарського осередку в ЦНТУ, де студенти та викладачі матимуть можливість вивчати болгарську мову, культуру, традиції та історію. Також документом передбачається сприяння налагодженню співпраці з культурно-освітніми установами Болгарії.

Обидві сторони виражають прагнення об’єднувати зусилля для досягнення спільних цілей і визнають важливість розвитку освітньої сфери та культурного обміну. Спільна робота сприятиме формуванню освітнього середовища в університеті та залученню студентів і викладачів до реалізації спільних гуманітарних та культурно-просвітницьких ініціатив.

Цей крок відкриває нові можливості для розвитку міжнародної співпраці та культурного обміну між Україною та Болгарією, сприяючи взаєморозумінню та дружнім стосункам між народами обох країн.