Практичний тренінг з надання першої медичної допомоги відбувся на кафедрі економіки, підприємництва та готельно-ресторанної справи


01 квітня 2024
25 березня на кафедрі економіки, підприємництва та готельно-ресторанної справи Центральноукраїнського національного технічного університету відбувся корисний практичний тренінг.

Подія, що пройшла під назвою «Надання першої домедичної допомоги постраждалим. Серцево-легенева реанімація на догоспітальному етапі у дорослих», зібрала багатьох учасників, які зацікавлені в оволодінні важливими навичками надання допомоги у непередбачуваних ситуаціях.

Цей захід був проведений тренінг-центром «MedHub», що діє на базі медичного фахового коледжу імені Мухіна. Проєкт «MedHub» виник в рамках програми Upshift та отримав підтримку від ЮНІСЕФ.

Учасники тренінгу, серед яких були як студенти, так і викладачі ЦНТУ, мали можливість детально вивчити алгоритми дій у разі критичних ситуацій, таких як зупинка кровотечі, серцево-легенева реанімація та пневмоторакс. Важливим аспектом заходу була можливість на практиці закріпити нові знання. Учасники мали можливість повторити дії, продемонстровані модераторами тренінгу.

Такі заходи є важливою складовою навчального процесу нашого університету, оскільки дозволяють підвищити рівень безпеки та готовності до дій у разі надзвичайних подій серед наших студентів та викладачів.