Студенти агротехнічного факультету ЦНТУ відвідали Молочно-товарний комплекс «Петриківське молоко»


07 травня 2024
30 квітня здобувачі агротехнічного факультету Центральноукраїнського національного технічного університету, які навчаються за спеціальностями 208 «агроінженерія» та 201 «агрономія» відвідали Молочно-товарний комплекс «Петриківське молоко», розміщений у селищі Нова Прага Олександрійського району.

Візит на підприємство проходив в рамках дисциплін «Машини та технології виробництва продукції тваринництва» для здобувачів 3-го курсу та «Теорія, конструкція і розрахунок машин для тваринництва» для студентів 1-го курсу магістратури.

Під час екскурсії студенти познайомились з сучасними технологічними процесами, машинами та обладнанням, які використовуються на комплексі. За словами представників підприємства, цей молочно-товарний комплекс є одним із сучасних в області, з потужністю 5000 голів. Тут застосовуються передові американські та канадські технології утримання, а раціон годівлі продуктивного стада є силосний. Комплекс забезпечує виробництво до 60 тонн молока на добу, яке проходить постійний контроль якості. Особливою увагою студентів користувалась інформація про інформаційну забезпеченість виробничих процесів.

Такі екскурсії допомагають здобувачам отримати практичні навички та знання, які будуть корисні для подальшої професійної діяльності.

Вдячні адміністрації комплексу за теплу зустріч.