In Memoriam. Студент ЦНТУ Володимир Чиж


11 липня 2024
Захищаючи Україну від ворожих загарбників, 1 липня 2024 року загинув Володимир Чиж – студент механіко-технологічного факультету Центральноукраїнського національного технічного університету.

Володимир Чиж народився 28 листопада 2003 року у місті Миколаєві. Здобув повну загальну середню освіту у Миколаївській загальноосвітній школі №1 імені Олега Ольжича. У 2022 році завершив навчання в Миколаївському політехнічному фаховому коледжі, отримавши кваліфікацію молодшого спеціаліста. Цього ж року продовжив навчання у Центральноукраїнському національному технічному університеті, обравши спеціальність "Кібербезпека".

У лютому 2023 року, усвідомлюючи необхідність захисту рідної землі, Володимир уклав контракт і долучився до лав Збройних Сил України. Він свідомо став добровольцем у 19 років, обравши шлях захисника у складі окремої аеромобільної бригади десантно-штурмових військ. Ніс службу на гарячому сході України, де сумлінно виконував бойові завдання.

Викладачі знали його як чемного та порядного студента. Друзі цінували його за надійність і розсудливість. Побратими вбачали в ньому уособлення мужності та героїзму. Для батьків він був люблячим сином, а для молодшої сестри — прикладом для наслідування.

У 19 років Володимир Чиж отримав статус ветерана війни. За час служби він чотири рази був у шпиталі після поранень, але завжди прагнув якнайшвидше повернутися до своїх побратимів і стати в стрій. Він мав почесні відзнаки командування за відвагу та мужність.

Аеророзвідник Чиж Володимир загинув 1 липня 2024 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Білогорівка Сіверськодонецького району Луганської області. У воїна залишились батько, мати і молодша сестра.

Центральноукраїнський національний технічний університет висловлює співчуття рідним та близьким Володимира Чижа.

Вічна пам'ять воїну-герою!

Вічна пам’ять полеглим захисникам України!