Відкриття лабораторії «Інноваційної агротехніки та агротехнологій» на кафедрі сільськогосподарського машинобудування ЦНТУ


26 вересня 2024
Сьогодні, 26 вересня, на кафедрі сільськогосподарського машинобудування Центральноукраїнського національного технічного університету відбулося урочисте відкриття лабораторії «Інноваційної агротехніки та агротехнологій».

Лабораторія створена для здобувачів, які навчаються за спеціальностями «Агрономія» та «Агроінженерія», завдяки підтримці відомого чеського виробника сільськогосподарської техніки – компанії BEDNAR. Ця компанія є визнаним міжнародним лідером у сфері агротехнологій та надійним партнером для багатьох аграріїв.

У відкритті лабораторії взяли участь власник компанії BEDNAR Ладіслав Беднар, бізнес-директор цієї компанії Ян Беднар, чеський фермер, кандидат технічних наук Йозеф, директор Інституту сільського господарства степу Національної академії аграрних наук України, представники місцевої влади, керівники підприємств.  Участь у проведенні заходу взяли директор компанії BEDNAR в Україні та Молдові Михайло Кришко та генеральний директор підприємства Агроресурс Станіслав Мартинов.

Відкриття лабораторії «Інноваційної агротехніки та агротехнологій» надає своїм студентам можливість використовувати новітнє обладнання та технології для проведення досліджень і набуття практичних навичок, що стане вагомим внеском у їхній професійний розвиток.

В рамках проведення зустрічі було підписано Меморандум про співпрацю між Центральноукраїнським національним технічним університетом, компанією BEDNAR та підприємством Агроресурс. Ця угода передбачає розширення співпраці у напрямку забезпечення якісної підготовки фахівців на обладнанні компанії BEDNAR, розвитку агротехнічних досліджень та впровадження інноваційних рішень у сільське господарство України.