Засідання Вченої ради ЦНТУ


01 квітня 2022
31 березня відбулось планове засідання Вченої ради Центральноукраїнського національного технічного університету. Головні питання засідання, яке проходило в режимі відео-конференції, – організація трудових відносин та освітнього процесу у навчальному закладі під час воєнного стану. Зокрема, визначено, що весняний семестр триватиме до 4 червня; літня сесія – з 6 по 30 червня 2022 року.

31 березня відбулось планове засідання Вченої ради Центральноукраїнського національного технічного університету. Головні питання засідання, яке проходило в режимі відео-конференції, – організація трудових відносин та освітнього процесу у навчальному закладі під час воєнного стану. Зокрема, визначено, що весняний семестр триватиме до 4 червня; літня сесія – з 6 по 30 червня 2022 року. Цьогорічні випускники, які з об’єктивних причин не встигнуть влітку захистити кваліфікаційну роботу, матимуть можливість захиститись до кінця 2022 року.

Університет працює, колектив поводить себе організовано, патріотично, достойно, зазначив у своєму виступі на початку засідання Вченої ради ректор ЦНТУ, професор Володимир Кропівний: «Університет приймає багато переселенців, десятки викладачів стали волонтерами. Зроблено дуже багато, але ніхто з наших працівників не хизується тим, що зроблено».

Звичайно, найбільші втрати на війні – людські життя. Вчена рада вшанувала хвилиною мовчання пам’ять студента факультету автоматики та енергетики ЦНТУ Володимира Петленка, який загинув, захищаючи Батьківщину.

Щодо організації роботи Центральноукраїнського національного технічного університету в період воєнного стану: освітній процес відновлено ще 14 березня, навчання здійснюється в дистанційному форматі. Двічі на тиждень Міністерство освіти та науки України проводить наради з керівниками закладів вищої освіти, пояснюючи актуальні проблемні питання. За словами ректора ЦНТУ, головне питання зараз – фінансування освіти, це спільна проблема для усіх навчальних закладів України. В ЦНТУ розроблюються та впроваджуватимуться заходи економії.

Проректор з науково-педагогічної роботи ЦНТУ, професор Андрій Кириченко доповів Вченій раді про організацію освітнього процесу та атестацію здобувачів вищої освіти в умовах воєнного стану. Зокрема, визначено графік весняного семестру (до 4 червня), літньої сесії 2022 року (з 6 по 30 червня), та ключові дати іспитів та/або захистів кваліфікаційних робіт для здобувачів освіти 1-3 курсів бакалаврату та 1 курсу магістратури, 4-го курсу бакалаврату та випускного курсу магістратури, відповідно. Деталі щодо графіків можна дізнатися у деканатах факультетів ЦНТУ.