Вітання колективу ЦНТУ з Новим роком


30 грудня 2022
…Ми не знаємо, коли закінчиться війна. Але ми віримо, що вона закінчиться перемогою України. Прийдешній 2023 рік поставить перед університетською спільнотою чимало складних питань. Але ми з новою силою будемо допомагати армії, волонтерам, піклуватися про поранених. Разом ми витримаємо усі негаразди. Ми впораємось!

Шановні викладачі, співробітники, здобувачі освіти Центральноукраїнського національного технічного університету!

2022 рік за своєю складністю перевершив усі попередні відрізки часу і став найважчим роком за всю історію нашого університету. Найважчим для спільноти ЦНТУ, для нас із вами, для всіх громадян України. Кожен із нас протягом 2022 року втрачав рідних і близьких, знайомих і незнайомих співвітчизників, які загинули від рук російського агресора на фронті чи в тилу. Але ми працюємо, вчимося, допомагаємо Збройним Силам України і волонтерам, розміщуємо в гуртожитках переселенців із зони бойових дій та тимчасово окупованих територій. Робимо для наближення перемоги все, що в наших силах.

Найбільш вагоме досягнення нашого університету цього року – ми вистояли! Нам удалося успішно провести вступну кампанію, забезпечити випуски підготовлених фахівців, виконати чимало інших украй важливих завдань, створити безпечні умови для повноцінної життєдіяльності університетської спільноти.

Незважаючи на всі виклики, ми продовжуємо рухатися шляхом трансформації та реформування освітнього процесу, підвищення енергоефективності навчального закладу. Завдяки нашій спільній ефективній роботі ми змогли в непростих умовах воєнного стану не допустити зниження якості освітнього процесу. Результати роботи колективу університету мають сталу позитивну динаміку – навіть попри повномасштабну війну ми продовжуємо розвиватися, розширюємо спектр освітніх послуг – відкриваємо ряд нових освітніх програм.

Дякуємо нашим героям – захисникам України, за можливість працювати. Дякуємо всім викладачам, які забезпечували освітній процес всупереч складним умовам сьогодення. Дякуємо студентам, що повірили в нас та в освіту. Дякуємо усім співробітникам, які забезпечували і забезпечують стабільну роботу нашого університету.

На превеликий жаль, з початку великої війни на фронті загинуло восьмеро студентів Центральноукраїнського національного технічного університету і десятки випускників нашого навчального закладу минулих років, які мали б і надалі розбудовувати нашу державу.

Одним із першочергових завдань на 2023 рік стає дотримання безпекової складової освітнього процесу та забезпечення належного психологічного стану здобувачів освіти. Особливого значення набуває морально-етичне і національно-патріотичне виховання студентської молоді, діяльність органів студентського самоврядування. Переконаний, що спільними, злагодженими діями наш колектив гідно подолає усі виклики і прийдешній рік буде сповнений новими досягненнями.

Ми не знаємо, коли закінчиться війна. Але ми віримо, що вона закінчиться перемогою України. Прийдешній 2023 рік поставить перед нашої спільнотою чимало складних питань. Але ми з новою силою будемо допомагати армії, волонтерам, піклуватися про поранених. Ми не втратимо з поля зору ветеранів АТО/ООС, наші воїни-студенти завжди будуть відчувати нашу підтримку.

Друзі, нехай Новий рік стане щасливим! Нехай 2023-й рік принесе нам здійснення заповітних мрій та Перемогу України у війні!

Впевнені, разом ми витримаємо усі негаразди. Ми впораємось!

Ректорат та профком Центральноукраїнського національного технічного університету