Сусіднім закладам освіти – більше спільних проектів


21 березня 2023
Сьогодні вдень очільники Центральноукраїнського національного технічного університету та Кропивницького аграрного фахового коледжу Володимир Кропівний та Олександр Маменко підписали меморандум про співробітництво між навчальними закладами.

Сьогодні вдень очільники Центральноукраїнського національного технічного університету та Кропивницького аграрного фахового коледжу Володимир Кропівний та Олександр Маменко підписали меморандум про співробітництво між навчальними закладами. Також Олександр Маменко обговорив із представниками ректорату нашого університету варіанти розширення співпраці між аграрним фаховим коледжем та ЦНТУ.

За словами директора Кропивницького аграрного фахового коледжу Олександра Маменка, їхній навчальний заклад співпрацює із багатьма закладами освіти, проте найбільше перспектив для співпраці він вбачає у розширенні взаємодії з найближчими сусідами: Центральноукраїнським національним технічним університетом.

Як повідомив ректор ЦНТУ Володимир Кропівний, найбільше абітурієнтів на базі освітньо-кваліфікаційного рівня «Молодший спеціаліст» до нашого університету приходить саме з Кропивницького аграрного фахового коледжу, більше, ніж з будь-якого іншого коледжу Кіровоградщини. Крім цього, серед викладачів ЦНТУ є випускники Кропивницького аграрного фахового коледжу. Отже, пошук шляхів розширення співпраці між навчальними закладами – досить логічний та очікуваний крок.

Володимир Кропівний запропонував директору Кропивницького аграрного фахового коледжу проводити спільні профорієнтаційні заходи на території міста та області, спільні «Дні відкритих дверей», організовувати одночасні відвідини обох навчальних закладів (розташованих поруч, через дорогу) делегаціями школярів із територіальних громад Кіровоградської області та інш.

Керівник Центру довузівської підготовки ЦНТУ Андрій Тихий запропонував студентам Кропивницького аграрного фахового коледжу допомогу та консультації з боку працівників ЦДП у реєстрації вступних документів.

Також студентів КАФК запросили відвідувати курси підготовки до Національного мультипредметного тесту, які проводить Центральноукраїнський національний технічний університет.

Проректор з наукової роботи ЦНТУ Олександр Левченко запропонував студентам Кропивницького аграрного фахового коледжу виступати з доповідями на наукових конференціях здобувачів освіти в ЦНТУ. Крім цього, Олександр Миколайович запевнив у готовності нашого навчального закладу надавати допомогу та консультації викладачам КАФК щодо участі у міжнародних наукових та/або дослідницьких проектах.

Також на зустрічі керівництва Центральноукраїнського національного технічного університету та директора Кропивницького аграрного фахового коледжу обговорювалось питання організації між навчальними закладами спортивних змагань, як студентських, так і викладацьких.

«Партнерство між університетом та коледжем не обмежуватиметься підготовкою студентів, співпрацею викладачів та приймальних комісій, організацією спільних заходів, використанням навчальних приміщень, – говорить директор КАФК Олександр Маменко. – Думаю, в перспективі ми побачимо ще безліч інших напрямів співробітництва Кропивницького аграрного фахового коледжу та Центральноукраїнського національного технічного університету».