«Сосновий гай»: безпечний і корисний відпочинок у хвойному лісі на березі Дніпра


31 травня 2023
Новий сезон на базі відпочинку ЦНТУ «Сосновий гай», розташованої неподалік Світловодська, вже відкрито. Позаминулими вихідними перші 15 співробітників університету вже відпочили на базі «Сосновий гай». Профком ЦНТУ запрошує працівників та студентів нашого навчального закладу скористатися можливістю відпочити на свіжому повітрі біля річки в тихому та безпечному місці.

Новий сезон на базі відпочинку ЦНТУ «Сосновий гай», розташованої неподалік Світловодська, вже відкрито. Позаминулими вихідними перші 15 співробітників університету вже відпочили на базі «Сосновий гай». Профком ЦНТУ запрошує працівників та студентів нашого навчального закладу скористатися можливістю відпочити на свіжому повітрі біля річки в тихому та безпечному місці.

Минулого сезону, в перший рік великої війни, база відпочинку «Сосновий гай» не зачинялась. Навпаки, кількість гостей, що відпочили на базі минулого сезону, стала рекордною за останні роки – понад 400 осіб. Це співробітники Центральноукраїнського національного технічного університету та коледжів ЦНТУ разом зі своїми родинами, а також сторонні гості.

Голова профкому викладачів та співробітників ЦНТУ Дмитро Голуб пояснює зростання кількості відпочиваючих тим, що база відпочинку «Сосновий гай» тримає дуже помірні ціни за проживання, а добиратися до Світловодська швидше та набагато безпечніше, ніж їхати зараз на відпочинок до Одеської, Миколаївської областей тощо.

До звичних переваг «Соснового гаю»: чистого повітря хвойного лісу та чистої води Дніпра додалась ще така важлива в наш час перевага, як безпека. І все це за дуже демократичними розцінками.

База ЦНТУ «Сосновий гай» і раніше мала гарний вигляд, а цього року вона стала ще гарнішою!

В самому центрі території бази відпочинку розбита клумба з жовто-блакитними квітами (лаванда та чорнобривці), навколо якої створено тинок у стародавньому українському стилі. Схожі в патріотичних кольорах клумби з тинками, але меншого діаметру, є біля кожного будиночку бази відпочинку.

Як повідомив Дмитро Голуб, протягом зими та весни профком і адміністрація ЦНТУ доклали зусиль для оновлення інвентарю бази відпочинку. В будинках розміщено нові ліжка з новими ортопедичними матрацами до яких придбано нові постільні комплекти; кухню оснащено новим посудом: тарілками, ложками, виделками (екологічний крок: тепер гості зможуть використовувати меншу кількість одноразового пластикового посуду); як і раніше на кухні працюють електричні кухонні прилади: мультиварка, чайники, мікрохвильова піч, плита, в кожному будиночку є холодильник.

До початку літнього сезону на території бази відпочинку наново пофарбували в жовто-блакитні кольори всі конструкції на майданчиках для спортивних ігор.

Так само функціонує доступ від бази «Сосновий гай» до Дніпра, річка та пляж зараз чисті, вода вже більш-менш тепла, принаймні, перші відпочивальники вже відкрили купальний сезон 2023 року.

Транспортне сполучення між Кропивницьким та Світловодськом функціонує.

Вартість 5-денної путівки на загальних засадах – 600 грн (або із розрахунку 120 грн/доба).

Як і раніше, профспілка викладачів та співробітників ЦНТУ компенсує членам профспілки вартість п’яти діб відпочинку протягом одного сезону. Ці п’ять днів можна або використати одним заїздом, або розділити на декілька частин.

Позаминулого і минулого року найпопулярнішими серед працівників ЦНТУ були так звані «тури вихідного дня», коли гості приїжджали на базу відпочинку в п’ятницю й їхали додому в неділю.

Схожий режим відпочинку очікується й цього року. База працює в режимі попереднього запису, забронювати дати відпочинку можна або в профкомі ЦНТУ або у директора бази «Сосновий гай».