Українська технологічна академія пропонує ЦНТУ стати базою регіонального осередку УТА


03 серпня 2023
Сьогодні ректор ЦНТУ, професор Володимир Кропівний та президент Української технологічної академії, Заслужений діяч науки і техніки України, професор Ігор Половніков підписали меморандум про співробітництво між ЦНТУ та УТА. Серед можливих напрямків співпраці: спільна наукова діяльність, участь у міжнародних проектах, обмін досвідом зі створення науково-виробничих кластерів тощо.

Сьогодні ректор Центральноукраїнського національного технічного університету, професор Володимир Кропівний та президент Української технологічної академії, Заслужений діяч науки і техніки України, професор Ігор Половніков підписали меморандум про співробітництво між ЦНТУ та УТА. Серед можливих напрямків співпраці: спільна наукова діяльність, участь у міжнародних проектах, обмін досвідом зі створення науково-виробничих кластерів тощо.

Крім цього, до лав Української технологічної академії було прийнято нових академіків УТА: науковців кафедри автоматизації виробничих процесів ЦНТУ Олександра Дідика та Олександра Сербула.

Українська технологічна академія – всеукраїнська громадська організація науково-педагогічних працівників та вчених із понад 30-річною історією. Створена УТА в березні 1992 року групою викладачів і вчених закладів вищої освіти і науково-дослідних інститутів Києва різних галузей науки з метою самоорганізації та підтримки науковців в непрості кризові часи.

Президент Української технологічної академії Ігор Половніков подарував ЦНТУ ювілейне видання довідника про Українську технологічну академію, надрукованого минулого року до 30-річного ювілею УТА.

Зараз в лавах Української технологічної академії перебуває понад 1200 науковців, громадських діячів, підприємців України.

Українська технологічна академія складається з 30-ти галузевих відділень, повідомив президент УТА, професор Ігор Половніков, має 20 регіональних відділень в Україні та 20 міжнародних відділень. Керівником Кіровоградського обласного відділення УТА був колишній завкафедрою сільськогосподарського машинобудування ЦНТУ, професор Микола Свірень, який передчасно пішов з життя в листопаді 2022 року.

«Внаслідок повномасштабної війни є проблеми в роботі Сумського, Чернігівського, Харківського, Херсонського, Донецького, Луганського відділень Української технологічної академії, – говорить президент УТА Ігор Половніков. – Тому я особисто приїхав до Кропивницького, щоб підтримати нових академіків Української технологічної академії, бути присутнім на виборах голови Кіровоградського осередку УТА та запропонувати ЦНТУ, щоб обласне відділення УТА функціонувало на базі вашого університету».

Центральноукраїнський національний технічний університет надасть регіональному осередку УТА на базі ЦНТУ будь-яку допомогу, необхідну відділенню для роботи, запевнив гостей ректор ЦНТУ Володимир Кропівний. Наш навчальний заклад зацікавлений у співробітництві з Українською технологічною академією в міжнародних проектах, також ЦНТУ цікавить досвід УТА співпраці з роботодавцями та інш.

Можливі напрями співробітництва між ЦНТУ та УТА наведено у меморандумі, який підписали керівники організацій.

Підготував Олександр Виноградов