Засідання Вченої ради ЦНТУ


31 серпня 2023
30 серпня відбулось засідання Вченої ради Центральноукраїнського національного технічного університету на якому, окрім розгляду питань порядку денного, також було проведено голосування щодо присвоєння вчених звань та призначень завідувачів чотирьох кафедр ЦНТУ.

30серпня відбулось засідання Вченої ради Центральноукраїнського національного технічного університету на якому, окрім розгляду питань порядку денного, також було проведено голосування щодо присвоєння вчених звань та призначень завідувачів чотирьох кафедр ЦНТУ.

На початку засідання голова Вченої ради, ректор ЦНТУ Володимир Кропівний вручив грамоти Кіровоградської обласної військової адміністрації викладачам кафедри будівельних, дорожніх машин та будівництва, які працювали на території прифронтової Херсонщині в складі комісії з фіксації пошкоджень/руйнувань будівель внаслідок підтоплення після підриву Каховської ГЕС. Це Сергій Карпушин, Віктор Дарієнко та Микола Пашинський.

Нагадаємо, розповіді про роботу представників ЦНТУ в складі комісії можна подивитись на сайті «Суспільне: Кропивницький» або прочитати на порталі «CBN: Центральноукраїнське бюро новин».

Також Володимир Кропівний вручив відзнаку переможниці міського конкурсу «Молода людина року» у номінації «Молода науковиця року» Ілоні Андрощук, доценту кафедри економіки, менеджменту та комерційної діяльності ЦНТУ.

Відповідно до порядку денного Вчена рада заслухала інформацію щодо моніторингу якості підготовки здобувачів вищої освіти за підсумками літньої екзаменаційної сесії 2022-2023 навчального року (доповідач: керівник навчального відділу Олена Голик), а також щодо забезпечення якісного вивчення, викладання та використання в університеті англійської мови (доповідач: завкафедри іноземних мов Валерій Миценко).

За результатами голосування Вчена рада Центральноукраїнського національного технічного університету підтримала пропозиції присвоїти вчене звання доцента по кафедрі економіки, менеджменту та комерційної діяльності ЦНТУ Ілоні Андрощук та Ользі Кіріченко.

Вчена рада обрала на посаду професора кафедри історії, археології, інформаційної та архівної справи ЦНТУ Олександра Бондаренко; а на посаду професора кафедри економіки та підприємництва ЦНТУ – Інну Золотухіну.

Вчена рада обрала за конкурсом:

завідувачем кафедри машинобудування, мехатроніки і робототехніки ЦНТУ– доцента Андрія Гречку;

завідувачем кафедри матеріалознавства та ливарного виробництва ЦНТУ – доцента Олександра Кузика;

завідувачем кафедри історії, археології, інформаційної та архівної справи ЦНТУ – професора Василя Орлика.

У конкурсі на посаду завідуючого кафедрою економіки, менеджменту та комерційної діяльності ЦНТУ взяло участь двоє претендентів: професор Олександр Левченко та доцент Тетяна Рябоволик. Під час першого голосування жоден з кандидатів не набрав необхідної кількості голосів (понад 50%), тому Вчена рада провела повторне голосування, за підсумками якого завідувачем кафедри економіки, менеджменту та комерційної діяльності ЦНТУ було обрано Тетяну Рябоволик.