Ініціатива присвоїти загиблому студентові ЦНТУ - бійцю ССО звання Героя України


31 серпня 2023
Вчена рада Центральноукраїнського національного технічного університету звертається до викладачів, студентів ЦНТУ, до небайдужих громадян із проханням підтримати громадську ініціативу та підписати петицію до Президента України про присвоєння звання Героя України (посмертно) військовослужбовцю Збройних Сил України, студентові нашого університету Ігорю Замоцькому.

Вчена рада Центральноукраїнського національного технічного університету звертається до викладачів, студентів ЦНТУ, до небайдужих громадян із проханням підтримати громадську ініціативу та підписати петицію до Президента України про присвоєння звання Героя України (посмертно) військовослужбовцю Збройних Сил України, студентові нашого університету Ігорю Замоцькому.

Молодший сержант Ігор Замоцький навчався за спеціальністю 051 «Економіка» на ІІІ курсі кафедри економіки та підприємництва Центральноукраїнського національного технічного університету.

З 2016 року Ігор Замоцький проходив службу за контрактом у 3-му окремому полку спецпризначення Сил Спеціальних Операцій Збройних Сил України. Брав участь в Антитерористичній операції та Операції об’єднаних сил на сході України, продовжував захищати Батьківщину під час повномасштабного вторгнення російського агресора.

Завдяки професійним діям Ігоря Замоцького артилерією ЗСУ було знищено багато ворожої техніки, важкої броньової техніки та особистого складу ворога.

Минулого року був відзначений державними нагородами: орденом «За мужність» ІІІ ступеня (Указ Президента України №293/2022 від 3.05.2022); та медаллю «За військову службу Україні» (Указ Президента України №532/2022 від 21.07.2022), а також отримав підвищення по званню від «старшого солдата» до «молодшого сержанта».

Захищаючи Україну, Ігор Замоцький двічі протягом трьох місяців отримував поранення, але повертався на службу, відмовляючись від реабілітації.

8 червня 2023 року група бійців, у складі якої перебував й 26-річний молодший сержант Ігор Замоцький, виконувала бойове завдання в районі села Благодатне Донецької області.

Ігор перебував у головному дозорі й особисто виявив ворожі протипіхотні міни, завдяки чому група подолала перешкоди без втрат. Під час подальшого бойового зіткнення декілька військовослужбовців групи отримали поранення. Молодший сержант Ігор Замоцький зайняв позицію для прикриття виходу бійців й ціною власного життя захистив евакуацію групи із пораненими побратимами. Завдяки його подвигу побратими залишились в живих.

«Ігор із честю виконував обов’язок щодо захисту своєї держави і до останнього подиху залишався вірним присязі, українському народові та Україні, – зазначає в петиції Тетяна Замоцька, мати Ігоря. – Мій єдиний син віддав життя за свободу та незалежність своєї Батьківщини, захищаючи наше з вами безпечне життя. Я пишаюсь його незламністю та патріотизмом, і вважаю, що молодший сержант Ігор Замоцький – справжній Герой, який заслуговує на найвищу державну нагороду, звання Герой України. Вічна пам'ять і шана всім, хто віддав своє життя за Україну! Слава всім, хто бореться та захищає Україну!».

На сайті офіційного інтернет-представництва Президента України створено електронну петицію про присвоєння військовослужбовцю Ігорю Замоцькому звання Героя України посмертно. Ось пряме посилання https://petition.president.gov.ua/petition/201316

Підписати петицію можна, авторизувавшись на сервісі (за допомогою електронного підпису, за допомогою Bank ID НБУ або послуги «Дія.Підпис»).

Станом на 31 серпня 2023 року зібрано понад 15 тисяч голосів у підтримку петиції №22/201316-еп, а для того, щоб петиція була розглянута Президентом, потрібно подолати межу в 25 тисяч голосів.

Збір голосів триватиме ще 65 днів.

Вчена рада Центральноукраїнського національного технічного університету звертається до вас із проханням підтримати ініціативу мами та побратимів Ігоря Замоцького й підписати петицію про присвоєння звання Героя України (посмертно) військовослужбовцю Збройних Сил України Ігорю Замоцькому.