Ми знаходимось тут заради навчання


01 вересня 2023
Звернення ректора Центральноукраїнського національного технічного університету до студентів, викладачів та співробітників нашого навчального закладу з нагоди Дня знань та початку нового навчального року.

Звернення ректора Центральноукраїнського національного технічного університету до студентів, викладачів та співробітників нашого навчального закладу з нагоди Дня знань та початку нового навчального року.

Шановні здобувачі освіти, викладачі та співробітники Центральноукраїнського національного технічного університету!

Дозвольте спочатку окремо звернутися до студентів першого курсу ЦНТУ та їхніх батьків.

Шановні наші першокурсники! Через лічені дні починається новий, довгоочікуваний етап вашого життя. Навчаючись у школі, коледжі чи технікумі, ви ставили собі за мету досягти успіху в дорослому житті й для цього ви вирішили здобути вищу освіту за обраною вами спеціальністю. Ви наполегливо готувались до вступу до університету, навчались, складали іспити. Цього літа ви зробили вагомий крок до втілення вашої мети, але це лише початок великого шляху. Від вас не менше, ніж він нас, залежить, чи стане цей шлях дійсно успішним.

Перш за все, я проситиму вас про відповідальність, самосвідомість та дисципліну. В цей нелегкий та трагічний для України час ви стали студентами, тож, не забувайте, що віднині ваш найперший обов’язок – старанно навчатись. Якщо ви відповідально поставитесь до навчального процесу, якщо ви самі розумітимете важливість навчання у вашому житті, університет із радістю допоможе вам отримати знання та освіту. Ми маємо неабиякий досвід підготовки висококласних фахівців та виховування справжніх лідерів. Серед випускників ЦНТУ чимало народних депутатів, багато успішних бізнесменів, великих фермерів, відомих представників місцевого самоврядування та державних структур, чимало банкірів, фінансистів, вчених.

В Центральноукраїнському національному технічному університеті ви знайдете багато можливостей для навчання та саморозвитку. Всі наші аудиторії, лабораторії, бібліотеки, комп’ютерні класи, спортивні зали – все відкрито для вас.

Рік тому, коли ми готувалися до початку нового навчального року, першого в історії ЦНТУ початку навчального року в умовах воєнного стану, ми дуже хвилювались, чи зможе університет взагалі працювати офлайн, чи зможуть студенти навчатися?

Як бачимо, ми змогли відпрацювати минулий навчальний рік якісно, організовано та злагоджено. Принаймні, зараз хвилювань щодо початку навчання набагато менше, ніж в 2022 році.

Питання безпеки студентів та викладачів – одні з першочергових. Укриття в приміщеннях навчальних корпусів та гуртожитків ЦНТУ постійно вдосконалюються, розширюються, реконструюються.

Досвід минулого навчального року довів:

Центральноукраїнський національний технічний університет спроможний організувати належний навчальний процес у дві зміни за змішаним графіком занять;

здобувачі освіти мають можливість проводити заходи в рамках студентського самоврядування;

університет навіть у нинішніх умовах може брати участь у міжнародних проектах та пропонувати здобувачам освіти дистанційні міжнародні програми та програми стажування за кордоном.

Із навчанням під час воєнного стану в ЦНТУ все гаразд, і за це ми всі маємо дякувати Силам Оборони України.

Сьогодні в лавах Сил Оборони України воюють здобувачі освіти та викладачі ЦНТУ, родичі студентів, викладачів та співробітників нашого навчального закладу, велика кількість випускників нашого університету, тому це чутлива та болісна тема для кожного з нас.

Ми вдячні всім захисникам України, ми шануємо пам’ять воїнів, котрі поклали своє життя за незалежність та територіальну цілісність нашої Батьківщини.

Заради їхньої жертви ми повинні якісно виконувати свою роботу.

Шановні здобувачі освіти, викладачі та співробітники Центральноукраїнського національного технічного університету! Вітаю вас із початком нового навчального року та бажаю вам міцного здоров’я, натхнення та витримки! Нехай новий навчальний рік буде сповнений цікавими проектами та науковими ідеями. Бажаю успіхів у вашій роботі та навчанні. Терпіння, віри в Перемогу вам та вашим родинам!

 

З повагою                                    ректор ЦНТУ Володимир КРОПІВНИЙ