«Ми всі працювали продуктивно…»


09 жовтня 2023
Минулої п’ятниці в Центральноукраїнському національному технічному університеті відбулися збори трудового колективу. У порядку денному зборів: звіт ректора «Про роботу університету у 2022/2023 навчальному році і завдання на наступний навчальний рік»; дообрання членів Вченої ради ЦНТУ; внесення змін до колективного договору ЦНТУ; інформація голови правління «Спілки випускників університету».

Минулої п’ятниці в Центральноукраїнському національному технічному університеті відбулися збори трудового колективу. У порядку денному зборів: звіт ректора «Про роботу університету у 2022/2023 навчальному році і завдання на наступний навчальний рік»; дообрання членів Вченої ради ЦНТУ; внесення змін до колективного договору ЦНТУ; інформація голови правління «Спілки випускників університету».

Другий рік поспіль збори колективу Центральноукраїнського національного технічного університету відбуваються посеред осені, хоча раніше цей захід проходив наприкінці серпня, якраз напередодні навчального року. Але останніми роками вступна кампанія триває довше, ніж раніше, й для того, щоб мати можливість звітувати про результати вступної кампанії до університету та коледжів, традиційні збори переносяться на початок жовтня.

Збори колективу ЦНТУ проходили одночасно в режимах офлайн та онлайн (в аудиторії №3 та через відео-конференцію на платформі Zoom).

На початку засідання учасники зборів вшанували хвилиною мовчання колег та співробітників, що відійшли у вічність протягом минулого навчального року, а також студентів та випускників, загиблих на війні. Це: професор Федір Йосипович Златопольський; професор Микола Олександрович Свірень; професор Микола Миколайович Петренко; професор Федір Пилипович Топольний; доцент Михайло Матвійович Підгаєцький. Захищаючи Україну, в 2022-23 навчальному році загинуло 11 студентів ЦНТУ та багато випускників нашого університету різних років.

На момент початку зборів на засіданні були присутні 311 представників трудового колективу ЦНТУ, повідомив голова зборів, в.о. очільника профкому ЦНТУ Дмитро Голуб.

«В минулому навчальному році наш університет в складних умовах продемонстрував спроможність об’єднати зусилля в протистоянні труднощам, в організації допомоги Збройним Силам України та вимушено переміщеним співгромадянам, – зазначив ректор ЦНТУ, професор Володимир Кропівний. – З перших днів великої війни до лав Збройних Сил України пішли 11 викладачів та співробітників університету; багато наших працівників виконують волонтерську роботу як в університеті, так й на території міста. Ми всі продуктивно працювали, комунікували у вирішенні складних питань – все робили для забезпечення якості навчального процесу, результативної наукової діяльності та для збереження життя і здоров’я кожного працівника і студента».

У своєму звіті ректор ЦНТУ охарактеризував діяльність нашого навчального закладу в 2022-2023 навчальному році, детально розповів про результати вступної кампанії 2023 року, про організацію освітнього процесу, про наукову діяльність, про фінансовий стан, про міжнародну діяльність, навчально-виховну роботу тощо.

Повністю звіт ректора «Про роботу університету у 2022/2023 навчальному році і завдання на наступний навчальний рік» буде оприлюднено у відкритому доступі на сайті ЦНТУ в розділі «Публічна інформація».

«Перевірка готовності факультетів та кафедр Центральноукраїнського національного технічного університету до 2023-2024 навчального року засвідчила готовність факультетів та кафедр до роботи, технічний стан та працездатність обладнання відповідають вимогам, – зауважує ректор ЦНТУ. – Освітній процес на 2023-24 навчальний рік заплановано з урахуванням роботи в умовах воєнного стану, місткості укриттів та дефіциту коштів на опалення».

Збори своїм голосуванням затвердили звіт ректора та проголосували основні напрямки діяльності і завдання на поточний навчальний рік.

Відповідно до положення ЦНТУ про Вчену раду, на розгляд зборів колективу було винесено питання включення до складу Вченої Ради нещодавно обраних керівників кафедр: завкафедри матеріалознавства та ливарного виробництва ЦНТУ Олександра Кузика та завкафедри економіки, менеджменту та комерційної діяльності ЦНТУ Тетяну Рябоволик. Також збори підтримали включення до складу Вченої ради представника відділу аспірантури, аспіранта ЦНТУ Руслана Кічуру.

За пропозицією профспілкової організації Центральноукраїнського національного технічного університету зборами колективу було проголосоване питання включення до колективного договору ЦНТУ частини колективного договору Світловодського політехнічного фахового коледжу ЦНТУ.

Також збори колективу заслухали інформацію почесного ректора – радника ректора ЦНТУ, академіка Михайла Черновола, голови правління ГО «Спілка випускників університету», щодо фінансового стану зазначеної спілки.