Про свою пенсію подбай змалечку


23 жовтня 2023
Для ознайомлення своїх студентів із актуальними питаннями пенсійного забезпечення в Україні, кафедра фінансів, банківської справи та страхування ЦНТУ запросила до зустрічі зі здобувачами освіти начальницю Головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області Наталію Сімонян.

Ні, це не жарт. Це – заклик до вдумливого ставлення до свого фінансового майбутнього. Бо коли ви досягнете пенсійного віку, турбуватися про пенсію буде вже запізно, попереджає професор Володимир Сибірцев. Для ознайомлення своїх студентів із актуальними питаннями пенсійного забезпечення в Україні, кафедра фінансів, банківської справи та страхування ЦНТУ запросила до зустрічі зі здобувачами освіти начальницю Головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області Наталію Сімонян.

Тема пенсійного забезпечення – одна з найгостріших у нашому суспільстві, говорить Наталія Сімонян, тому ця тема хвилює дуже велику кількість громадян України. За обсягами бюджетного фінансування видатки на соціальний захист населення (у тому числі, пенсійне забезпечення) зараз посідають друге місце, після видатків на оборону.

Начальниця головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області в рамках своєї відкритої лекції «Страховий стаж: порядок набуття та правила обчислення і зарахування» розповіла студентам та викладачам кафедри фінансів, банківської справи та страхування ЦНТУ про особливості, переваги на недоліки солідарної та накопичувальної пенсійної системи, про реформування пенсійної системи України тощо.

Нагадаємо, Наталія Сімонян є стейкхолдером освітніх програм бакалаврського та магістерського рівнів вищої освіти спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування». Навесні 2023 року начальниця головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області також взяла участь в заходах «Всесвітнього тижня грошей» в ЦНТУ, організованих кафедрою фінансів, банківської справи та страхування.