«Art of Dance» готові здивувати публіку


01 листопада 2023
На базі кафедри екології, охорони навколишнього середовища та здорового способу життя Центральноукраїнського національного технічного університету створено новий студентський танцювальний гурт «Art of Dance». Вчора відбулась фінальна репетиція їхнього головного номеру. Тепер студенти та викладачі чекають першої-ліпшої нагоди виступити перед глядачами на університетській сцені.

На базі кафедри екології, охорони навколишнього середовища та здорового способу життя Центральноукраїнського національного технічного університету створено новий студентський танцювальний гурт «Art of Dance». Вчора відбулась фінальна репетиція їхнього головного номеру (якого саме – сюрприз). Тепер студенти та викладачі чекають першої-ліпшої нагоди виступити перед глядачами на університетській сцені.

Спочатку карантин внаслідок пандемії коронавірусу, потім – велика війна суттєво вплинули на режим освітнього процесу в ЦНТУ. Були періоди, коли студенти майже весь час навчались дистанційно й рідко знаходились в стінах навчального закладу. Відповідно, Студентському клубу художньої самодіяльності Центральноукраїнського національного технічного університету (в складі якого діяв відомий свого часу на все місто хореографічний ансамбль «Провокація») ставало все складніше й складніше збирати здобувачів освіти до гуртків Студклубу…

На початку 2023-2024 навчального року кафедра екології, охорони навколишнього середовища та здорового способу життя ЦНТУ вирішила відновити танцювальний ансамбль університету.

«Оскільки в назві нашої кафедри є відсилка до здорового способу життя й з цього року в університеті введено нову обов’язкову дисципліну «Основи здорового способу життя», – говорить завкафедри ЕОНС та ЗСЖ, доцент Ольга Медведєва, – ми вирішили на засіданні кафедри створити своїми силами танцювальний гурток й залучити до нього студентів університету. Запрошували студентів усіх курсів та факультетів, хто хотів займатися танцями: і тих, хто вже раніше танцював, й тих, хто не танцював, але має бажання навчитись».

Курує танцювальний гурток викладач кафедри екології, охорони навколишнього середовища та здорового способу життя ЦНТУ Лілія Митрофанівна Липчанська. Також вона підбирає репертуар та ставить танцювальні номери в залежності від рівня підготовки студентів.

Перші два місці навчального року ансамбль «Art of Dance» комплектував склад та працював на репетиціях. Нарешті, танцювальний гурт готовий до виступу. Залишилось лише дочекатися нагоди презентувати свій номер публіці.

До складу танцювального гурту «Art of Dance» входять (на груповому фото відсутні декілька студентів): Владислав Довгань (група АГ-22-1); Ігор Кадуков (група АГ-23); Анастасія Зайцева (група ЕО-20); Маргарита Березовська (група МЕВ-23); Аліна Нелюб (група АГ-23); Поліна Отченашко (група ЕО-22); Олександр Якименко (група АГ-23МБ); Іванна Сергенчук (група ЕО-20); Павло Філіпов (група АІ-20); Даяна Борисенко (група АГ-23-1); Денис Тиніченко (група ЕО-20); Олена Андріяшевська (ЕО-22).

Нагадаємо, раніше за ініціативи кафедри екології, охорони навколишнього середовища та здорового способу життя в ЦНТУ було започатковано оздоровчий проект «Екологічно PRO тіло, красу та здоров’я», який включав інформаційні заняття про здоровий спосіб життя та заняття з оздоровчого фінтесу.

За інформацією кафедри ЕОНС та ЗСЖ