«Майбутнє України залежатиме від знань та патріотизму сьогоднішніх студентів»


17 листопада 2023
До Міжнародного дня студентів та Дня студента України Студрада ЦНТУ організувала для здобувачів освіти нашого навчального закладу святковий концерт та сесію настільних ігор. Адміністрація ЦНТУ відзначила активних студентів університету грамотами та подяками. Під час концерту глядачі зібрали для Благодійного фонду «Мачок» на потреби ЗСУ понад 5000 грн та 50 євро.

Приготуйтесь до завеликої кількості слова «студент» у наступних реченнях, але нічого не поробиш, такий день. З нагоди Міжнародного дня студентів та Дня студента України Студрада Центральноукраїнського національного технічного університету організувала для здобувачів освіти нашого навчального закладу святковий концерт та сесію настільних ігор. Адміністрація ЦНТУ відзначила активних студентів університету грамотами та подяками. Під час концерту глядачі зібрали для Благодійного фонду «Мачок» на потреби ЗСУ понад 5000 грн та 50 євро.

Урочистості та концерт до Дня студента в середині листопада – давня традиція й до початку карантину такі заходи відбувались в нашому навчальному закладі щороку.

Пандемія коронавірусу, початок повномасштабної війни скоротили кількість святкових заходів в університеті до мінімуму, – зазначає ректор Центральноукраїнського національного технічного університету, професор Володимир Кропівний: «Ми не проводили так, як раніше, посвяту в першокурсники, не відзначали День знань та інші свята. Але я знаю, наскільки сильно студентам під час карантину та війни не вистачає живого спілкування із однолітками. Тому ми вирішили цього року відзначити День студента тут, в актовій залі університету. Нехай це буде ще однією нагодою для вас поспілкуватися між собою».

«Студент – головна фігура університету, – говорить ректор Володимир Кропівний. – Якщо брати ЦНТУ, то у нас 6000 студентів та 600 викладачів і співробітників, тобто, вас вдесятеро більше, ніж викладачів та персоналу. Ви – потужна сила. Ми, ректорат, завжди готові прислухатися до вас, до ваших думок, контактуючи або зі Студентською радою, або напряму зі студентами.

Студентство – надія держави. Майбутнє України залежатиме від ваших знань та вашого патріотизму. Викладачі нашого університету готові прикласти максимум зусиль для того, щоб ви стали гарними спеціалістами».

У своєму вітальному слові ректор згадав студентів ЦНТУ, що загинули в ході російсько-української війни; студентів ЦНТУ, які зараз зі зброєю в руках захищають Україну; здобувачів освіти з тимчасово окупованих територій, студентів, які втратили на війні батьків, й попросив ставитись до таких студентів університету з особливою увагою.

«Бажаю всім нам перемоги та миру, вірте у світле майбутнє України, воно обов’язково настане!», – підсумував свій виступ Володимир Кропівний.

Проректор ЦНТУ з наукової роботи та міжнародних зв’язків Андрій Тихий вручив грамоти найактивнішим студентам, які безпосередньо беруть участь у науковій роботі навчального закладу.

«Центральноукраїнський національний технічний університет – беззаперечний лідер наукової роботи й дуже приємно, що здобувачі освіти також активно долучаються до наукового життя університету, – говорить Андрій Анатолійович. – Не сумніваюсь, що в залі знаходяться майбутні керівники підприємств, успішні бізнесмени, науковці. Зі свого боку, університет докладе усіх зусиль, щоб ви отримали якісні знання й могли реалізувати себе».

*Повний перелік відзначених грамотами студентів наведено наприкінці тексту.

Від Центру виховної роботи ЦНТУ здобувачів освіти привітав викладач кафедри будівельних машин та будівництва Микола Пашинський. Він вручив подяки студентам, які беруть активну участь у студентському житті та самоврядуванні (повний перелік цих студентів наведено наприкінці тексту).

Студентська рада ЦНТУ також відзначила здобувачів освіти, які працювали над організацією та проведенням в нашому університеті культурно-масових заходів: радіодиктанту національної єдності, акції «Смілива гривня», концертів, волонтерських зборів тощо.

Грамоти Студради отримали: Анастасія Сокур, Дар’я Бондаренко, Анна Мельник, Артем Колюка, Владислав Мартиненко, Дмитро Самойленко, Олег Заступайло, Олександра Борис, Єлизавета Антонова, Софія Бобейко, Ярослав Турик, Назар Фуркал, Костянтин Колесник, Владислав Довгань, Михайло Васильковський, Катерина Шевченко, Вікторія Доля, Андрій Надточій, Михайло Магопець.

Голова Центру довузівської підготовки, координатор волонтерського руху ЦНТУ, професор кафедри сільськогосподарського машинобудування Олексій Васильковський вручив грамоти за допомогу волонтерському руху представникам академічних груп, які допомагали й допомагають ремонтувати автомобілі для підрозділів ЗСУ, допомагають плести маскувальні сітки тощо. Це групи АІ-20, АІ-21, АГ-23-1 (перший курс), АГ-23мб, АГ-22-1, АГ-21-2.

Протягом урочистостей тривав збір коштів на користь Збройних Сил України. Як повідомили представниці Благодійного фонду «МАЧОК» волонтерки Ольга Сторожук та Юлія Куліш (обидві – випускниці нашого навчального закладу), гості та учасники заходу зібрали майже 5000 гривень та 50 євро. За ці кошти планується придбати колеса для автомобіля одного з підрозділів ЗСУ.

Під час концертної програми урочистостей виступали фолк-рок проект Brander (до складу якого входять двоє представників ЦНТУ: керівник вокально-інструментального гуртка Студклубу ЦНТУ Анатолій Антоненко та доцент кафедри машинобудування, мехатроніки і робототехніки ЦНТУ Іван Валявський) і новий студентський танцювальний гурт ЦНТУ «Art of Dance».

Студенти ЦНТУ, відзначені грамотами за активну наукову роботу:

Дар’я Бондаренко, Анастасія Сокур; Валерія Євладенко; Ірина Пташник; Олександра Борис; Єлизавета Антонова; Софія Бобейко; Ярослав Турик; Назар Фуркало; Сергій Талпа; Михайло Магопець; Іван Рибак; Владислав Данілов; Анна Мельник; Катерина Лаврінова; Єгор Середа; Олег Заступайло; Артем Колюка; Владислав Мартиненко; Дмитро Самойленко; Ян Козлов; Іван Андрієнко; Костянтин Колесник; Владислав Довгань; Михайло Васильковський; Олександр Чучупака; Владислав Мельник.

Здобувачі освіти ЦНТУ, відзначені подяками за участь у студентському самоврядуванні:

Вікторія Доля; Катерина Шевченко; Нікіта Кашталян; Андрій Надточій; Софія Чабан; Єлизавета Литвин; Тетяня Кіріченко; Олександр Карпець; Катерина Крива; Катерина Савченко; Олена Андріяшевська; Марія Васильковська.

Більше фотографій концерту та урочистостей з нагоди Дня студента 2023 можна переглянути в альбомі на FB-сторінці ЦНТУ

Підготував Олександр Виноградов