Первинна профспілкова організація ЦНТУ – одна з найкращих на Кіровоградщині


01 грудня 2023
29 листопада на Вченій раді ЦНТУ Голова Кіровоградського обласного комітету профспілки працівників освіти і науки України Сергій ПЕТРОВ нагородив дипломом ІІ ступеня за участь в обласному огляд-конкурсі на кращу первинну профспілкову організацію серед закладів освіти Кіровоградської області ректора Центральноукраїнського національного технічного університету Володимира КРОПІВНОГО та голову профспілкового комітету університету Дмитра ГОЛУБА.

29 листопада на Вченій раді ЦНТУ Голова Кіровоградського обласного комітету профспілки працівників освіти і науки України Сергій ПЕТРОВ нагородив дипломом ІІ ступеня за участь в обласному огляд-конкурсі на кращу первинну профспілкову організацію серед закладів освіти Кіровоградської області ректора Центральноукраїнського національного технічного університету Володимира КРОПІВНОГО та голову профспілкового комітету університету Дмитра ГОЛУБА.

Також Голова обкому профспілки Сергій ПЕТРОВ виконав почесну місію і вручив почесну грамоту Центрального комітету профспілки працівників освіти і науки України за підписом голови комітету, Георгія ТРУХАНОВА, керівнику профкому ЦНТУ Дмитру ГОЛУБУ за високий професіоналізм, відданість справі, плідну роботу щодо захисту трудових прав і соціально-економічних інтересів членів профспілки.

Огляд-конкурс проводився серед 50-ти профспілкових організацій закладів освіти Кіровоградської області за багатьма критеріями, такими як:

-        організація робочого місця для роботи профорганізацій;

-        відсоток охоплення профчленством (кількість працюючих / з них членів профспілки);

-        ведення обліку членів профспілки;

-        наявність в профорганізаціях законодавчих і нормативних документів, постанов вищих профорганів;

-        планування роботи первинної профспілкової організації;

-        ведення профспілкової документації;

-        наявність колективного договору та контроль за його виконанням;

-        організація дозвілля і відпочинку працівників, проведення культмасових заходів;

-        інформаційне забезпечення діяльності профорганізацій;

-        комунікація з ЗМІ (дописи, статті тощо про діяльність організації);

-        проведення спортмасової, оздоровчої роботи;

-        статистична звітність та інші.

Одним із ключових факторів успіху ЦНТУ став високий відсоток членства співробітників університету в профспілковій організації - нині це становить 70%, що є свідченням про активну підтримку та довіру співробітників до діяльності профспілкової організації.

Профспілкова організація ЦНТУ за попередні роки досягла значних результатів, які сприяли отриманню визнання на рівні області.

Серед основних досягнень профспілкової організації ЦНТУ варто відзначити:

  1. Розширення соціальних програм: збільшення матеріальної допомоги на лікування, профспілкових виплат до ювілеїв співробітників, що важливо для забезпечення благополуччя працівників університету.
  2. Покращення умов праці: відновлення роботи буфету та бази відпочинку у м. Світловодську, що забезпечує більш комфортні умови не тільки для працівників, але і для студентів університету.
  3. Розвиток напрямку оздоровлення: започаткування роботи фітнес-студії та активна участь в оздоровчих програмах для співробітників університету-членів профспілкової організації, шляхом надання компенсацій за путівки для оздоровлення та відпочинку.
  4. Розширення членства профспілки: збільшення відсотку членства профспілкової організації, що свідчить про стабільність та ефективність її діяльності.
  5. Інновації в системі керування: створення філії профспілки в Світловодському фаховому коледжі ЦНТУ для розширення географії дії та підтримки ще більшої кількості працівників.
  6. Сучасні інформаційні рішення: розробка та впровадження сайту профспілкової організації, що полегшує комунікацію та роботу з інформацією для її членів.
  7. Розширення культурно-масового напрямку: забезпечення новорічними подарунками всіх працівників університету, які є членами профспілкової організації та їх дітей до 15 років, а також жінок університету подарунками до Свята весни.

Досягнення профспілкової організації ЦНТУ свідчать про великий прогрес та підтверджують здатність університету створювати сприятливі умови для працівників. Це не лише вагомий успіх у конкурсі, а й свідчення про важливість соціальних ініціатив та активної співпраці в університетській спільноті.

Отримані грамоти є надбанням всього колективу університету за сприяння адміністрації університету та вищих профспілкових органів.

В свою чергу профспілкова організація ЦНТУ не зупиняється на досягнутих результатах і продовжує свій шлях до удосконалення діяльності, покращення та розвитку університетського середовища для кожного члена нашої спільноти.