Зміцнюючи міжнародні зв'язки. Зустріч з Федерацією обмінів Франція-Україна


05 грудня 2023
29 листопада відбулася шоста щорічна зустріч у форматі Zoom-конференції Центральноукраїнського національного технічного університету із Федерацією обмінів Франція-Україна (ФОФУ). Подія, що спрямована на співпрацю та обмін досвідом, вже стала традиційною та важливою для обох сторін.

Основною метою зустрічі було підбиття підсумків роботи поточного року, продовження та активізація співпраці між університетом та ФОФУ.

На фоні викликів минулого та поточного року учасники обговорили кілька ключових ініціатив:

  1. Активізація дистанційних тематичних конференцій.
  2. Відновлення дій ФОФУ. Повторення всіх заходів ФОФУ у 2023 році, з можливістю викладачів ФОФУ приїхати до університетів для курсів.
  3. Лінгвістичні та професійні стажування. Продовження стажувань незважаючи на транспортні труднощі.
  4. Підсумки діяльності поточного року. Підведення підсумків партнерства та обговорення впливу війни на співпрацю.

На зустрічі прозвучали вітальні слова від ректора Володимира Кропівного, президента Центральноукраїнської студентської унії Філіпа Жене та президентки ФОФУ Жозі Аннекен. Обговорено основні заходи Федерації у 2023 році та заплановані події на 2024 рік.

Важливими аспектами зустрічі стала можливість відновлення стажувань у Франції для студентів та викладачів, онлайн вивчення французької мови від носіїв мови, а також тематичні семінари від французьких фахівців з паралельним перекладом.

Не менш важливою є новина про приєднання викладача французької мови, пані Коміли Кармазіної, до кафедри іноземних мов університету, що знаменує подальше розширення фахової діяльності.

Зустріч із ФОФУ стала важливим кроком у розвитку міжнародної співпраці університету. Проактивність у реалізації запланованих заходів свідчить про великий інтерес обох сторін у подальшому розвитку освітньої та культурної взаємодії, впровадженню можливостей для студентів та викладачів Центральноукраїнського національного технічного університету.