Конкурс 3D-моделювання та друку – 2023


05 грудня 2023
30 листопада на кафедрі машинобудування, мехатроніки та робототехніки Центральноукраїнського національного технічного університету (ЦНТУ) відбувся шостий щорічний обласний конкурс 3D-моделювання та друку. Ця подія визначилася не лише як захоплюючий змагальний процес, але й як своєрідна арена, де талановиті студенти продемонстрували свої найкращі досягнення в галузі технічного мистецтва.

У конкурсі взяли 12 учасників з трьох навчальних закладів Кіровоградщини. Серед учасників були представники Центральноукраїнського національного технічного університету, Олександрійського політехнічного фахового коледжу та Кропивницького інженерного фахового коледжу ЦНТУ.

Два студенти ЦНТУ, Богдан Ботов та Іван Мілєєв, отримали визнання та подяки від журі за представлення університету на конкурсі.

Третє місце розділили студенти Кропивницького інженерного фахового коледжу – Марко Трембіцький та Андрій Купчевич, а також студент Олександрійського політехнічного фахового коледжу – Олександр Невпритий.

Друге місце у конкурсі зайняли Нікіта Колісніченко (ОПФК) та Антон Косов (КІФК).

Абсолютним переможцем став Сергій Грабар, студент Кропивницького інженерного фахового коледжу, який завоював почесне перше місце, визнане не тільки серед учасників, але й журі конкурсу.

Крім самого конкурсу, студенти фахових коледжів мали змогу долучитися до екскурсії, організованої кафедрою машинобудування, мехатроніки та робототехніки ЦНТУ. Це стало не лише можливістю познайомитися з роботою кафедри, а й унікальним досвідом для молодих технічних розробників, що мали змогу поспілкуватися висококваліфікованими фахівцями, ознайомитись з технічними розробками університету.

Щорічний конкурс 3D-моделювання та друку, як завжди, виявився не лише платформою для творчості та конкуренції, але й інструментом для розвитку та підтримки технічних інновацій серед студентів.