Успішно завершено тренінг «Нововведення у публічних закупівлях»


20 грудня 2023
Минулого тижня, 14-15 грудня 2023 року, на базі партнера ЦНТУ – Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати відбувся тренінг для представників малого та середнього бізнесу на тему «Нововведення у публічних закупівлях». Захід був організований за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Минулого тижня, 14-15 грудня 2023 року, на базі  партнера ЦНТУ – Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати відбувся тренінг для представників малого та середнього бізнесу на тему «Нововведення у публічних закупівлях». Захід був організований за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Метою заходу було підвищення кваліфікації представників бізнесу та їхніх співробітників, а також забезпечення ними необхідних знань та практичних навичок для успішного участі у публічних закупівлях.

Головним спікером заходу була Людмила Солонар, магістр права, досвідчений тренер-практик та консультант у сфері публічних закупівель, віцепрезидент Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати.

Учасники тренінгу мали можливість ознайомитися з різними аспектами системи функціонування закупівель в Україні, змінами законодавства у сфері публічних закупівель, а також порядком організації та видами процедур закупівель.

Спеціальний фокус був приділений реалізації товарів через Prozorro Market та особливостям подачі тендерних пропозицій за міжнародними грантовими проектами.

Тренінг також охопив практичну частину, де учасники вивчили процес підготовки тендерної пропозиції за документацією замовника, а також отримали інформацію про порядок укладання та внесення змін до договорів, реєстрацію договорів в органах ДКСУ та типові порушення.

Тренінг «Нововведення у публічних закупівлях» виявився дієвим інструментом для забезпечення підприємств необхідними знаннями та навичками у сфері публічних закупівель. Здобуті знання допоможуть підприємствам бути більш конкурентоспроможними та ефективно взаємодіяти з системою публічних закупівель в Україні.