Інновації студента ЦНТУ: мікроконтролер для корекції психоемоційного стану представлений в КРТПП


10 січня 2024
Центральноукраїнський національний технічний університет продовжує сприяти втіленню інноваційних винаходів здобувачів освіти. 8 січня 2024 року студент Валерій Щєпін представив свій проєкт - мікроконтролерну систему для корекції психоемоційного стану людини.

Центральноукраїнський національний технічний університет продовжує сприяти втіленню інноваційних винаходів здобувачів освіти. 8 січня 2024 року студент Валерій Щєпін  представив свій проєкт - мікроконтролерну систему для корекції психоемоційного стану людини.

Проєкт представлений в Кіровоградській регіональній торгово-промисловій палаті, де відбулася презентація нового пристрою.

Основною ідеєю проєкту є використання світлових потоків різного кольору та інтенсивності для впливу на психоемоційний стан людини. Протягом презентації відбулася демонстрація роботи пристрою, який випромінює світло різних відтінків та впливає на комфортні умови в приміщенні. Також, система керується через мобільний додаток, що робить користування пристроєм максимально зручним.

Науковці та спеціалісти, які брали участь у презентації, висловили свої позитивні висновки щодо розробленого пристрою. Проєкт вже пройшов успішні випробування та був представлений на ряді профільних виставок. З метою отримання додаткової підтримки та фінансування для подальшого розвитку проєкту, науковці звернулися до Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати.

Президентка палати, Ірина Саєнко, висловила підтримку проєкту та молодих науковців.

Цей проєкт - ще один приклад того, як студенти ЦНТУ активно впроваджують науку та технології у практичне використання, співпрацюючи з місцевими підприємствами та організаціями. Університет пишається своїми талановитими студентами та підтримує їх в інноваційних ініціативах для сприяння науковому та технічному розвитку.