Збори трудового колективу ЦНТУ: результати роботи 2023 року


25 січня 2024
25 січня 2024 року відбулися збори трудового колективу Центральноукраїнського національного технічного університету, на яких ректор ЦНТУ професор Володимир Кропівний представив свій звіт за 2023 календарний рік щодо виконання умов контракту з Міністерством освіти і науки України. З міркувань безпеки збори відбулись у змішаному форматі: офлайн у залі Вченої ради та ще одній локації в університеті, а також онлайн на платформі Zoom.

У  2023 році, захищаючи Батьківщину від загарбників, загинули шість студентів ЦНТУ. Серед загиблих воїнів є також понад 40 імен минулорічних випускників університету. Героїчний подвиг полеглих захисників було вшановано хвилиною мовчання.

Звіт ректора за 2023 календарний рік висвітлив основні напрями діяльності університету в умовах воєнного стану. Головними орієнтирами діяльності ректора є стратегія розвитку університету на період 2021-2025 років та закріплені в контракті цільові показники діяльності закладу вищої освіти. Зокрема, Володимир Кропівний підкреслив, що минулого року університет продемонстрував спроможність об’єднувати зусилля у проведенні освітньої і наукової діяльності, у протистоянні труднощам, у реалізації допомоги Збройним Силам України і вимушено переміщеним громадянам. Основну увагу у доповіді було зосереджено на освітній діяльності університету, розвитку матеріальної бази та забезпеченні безпечних умов навчання. Відзначено високі показники наукової діяльності, зокрема збільшення кількості публікацій викладацького складу у виданнях, що реферуються у наукометричних базах Web of Science та Scopus, спрямування наукових розробок до нагальних потреб громадськості та збройних сил України. Значну увагу приділено аналізу фінансової діяльності та питанням енергозбереження.

Збори визнали діяльність ректора Центральноукраїнського національного технічного університету, професора Володимира Кропівного такою, що відповідає Законам України «Про вищу освіту» та «Про наукову і науково-технічну діяльність», нормативно-розпорядчим документам Міністерства освіти і науки України, Статуту університету, Колективному договору та умовам контракту з Міністерством освіти і науки України.