Підсумки конкурсу наукових студентських робіт кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення 2024


05 березня 2024
Сьогодні, 5 березня 2024 року, на кафедрі кібербезпеки та програмного забезпечення Центральноукраїнського національного технічного університету відбувся заключний етап конкурсу студентських наукових робіт.

Ця подія визначила та відзначила найкращі наукові досягнення студентів у галузях комп'ютерних наук, кібербезпеки та комп'ютерної інженерії.

Конкурс пройшов у два етапи. На першому галузеві конкурсні комісії приймали зашифровані роботи від здобувачів вищої освіти. Кожна робота була відправлена на рецензування фахівцями - вченими відповідної галузі. Галузеві конкурсні комісії на підставі позитивних рецензій визначили наукові роботи, автори яких були запрошені на підсумкову науково-практичну конференцію Конкурсу для наукової доповіді й захисту роботи. Всього до другого етапу було допущено 15 з 22 наукових робіт.

Другий, заключний етап конкурсу відбувся сьогодні в приміщенні університету. За результатами наукових доповідей та захисту робіт, враховуючи результати рецензування, учасники підсумкової науково-практичної конференції прийняли постанову щодо визначення переможців конкурсу.

За спеціальністю «Комп’ютерні науки» дипломом І ступеня отримав Сергій Беседа, здобувач вищої освіти на другому (магістерському) рівні. Тема наукової роботи «Моделі оброблення медичної інформації в комп’ютерній системі лікувально-діагностичного центру». Науковий керівник: доцент кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення, канд. техн. наук, доц. Доренський О. П.

Диплом ІІ ступеня отримала Вікторія Пилипенко, здобувачка вищої освіти на першому (бакалаврському) рівні. Тема: «Метод цифровізації мерчендайзингу в ритейлі засобами OpenCV». Науковий керівник: доцент кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення, канд. техн. наук, доц. Доренський О. П.

Дипломом ІІІ ступеня спеціальності «Комп’ютерні науки» нагороджений Олександр Скіпа, здобувач вищої освіти на другому (магістерському) рівні. Тема роботи «Дослідження технології динамічного перерозподілу трафіку в інформаційних системах». Науковий керівник: доцент кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення, канд. техн. наук, доц. Дрєєв О. М.

За спеціальністю «Кібербезпека та захист інформації» дипломом І ступеня отримав Олексій Ткаченко, здобувач вищої освіти на першому (бакалаврському) рівні. Тема дослідження – «Розробка моделі поширення інформаційних вірусів у соціальній мережі». Науковий керівник: доцент кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення, д-р техн. наук, проф. Мелешко Є. В.

Диплом ІІ ступеня отримав Едуард Ісаченков, здобувач вищої освіти на першому (бакалаврському) рівні. Там – «Удосконалення інформаційно-комунікаційної компоненти освітньої галузі для забезпечення інформаційної безпеки України». Науковий керівник: доцент кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення, канд. техн. наук, доц. Доренський О. П.

Диплом ІІІ ступеня здобули два студенти.  Максим Іванов, здобувач вищої освіти на першому (бакалаврському) рівні «Удосконалена модель загроз національній безпеці та національним інтересам України в банківській сфері». Науковий керівник: доцент кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення, канд. техн. наук, доц. Доренський О. П.

Дарина Колесник, здобувачка вищої освіти на першому (бакалаврському) рівні «Метод технічного захисту інформації на основі контролю та керування доступом з використанням смарт-карт за технологією RFID». Науковий керівник: завідувач кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення, д-р техн. наук, проф. Смірнов О. А.

Нагороджені за спеціальністю «Комп’ютерна інженерія» дипломом І ступеня Владислав Меркулов, здобувач вищої освіти на першому (бакалаврському) рівні. Тема наукової роботи «Метод цифрової трансформації механізму моніторингу ефективності спеціальних обмежувальних заходів в системі Міністерства оборони України». Науковий керівник: доцент кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення, канд. техн. наук, доц. Доренський О. П.

Диплом ІІ ступеня отримала Анна Мельник, здобувачка вищої освіти на першому (бакалаврському) рівні. Тема роботи «Дослідження та тренування моделі розпізнавання облич на основі нейронних мереж». Науковий керівник: доцент кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення, д-р техн. наук, проф. Мелешко Є. В.

Диплом ІІІ ступеня – Інна Варченко, здобувачка вищої освіти на першому (бакалаврському) рівні. Тема дослідження «Штучний інтелект для управління об'єктами в комп'ютерних іграх». Науковий керівник: доцент кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення, д-р техн. наук, проф. Мелешко Є. В.

Вітаємо переможців та всіх учасників конкурсу з високими досягненнями у науковій сфері та бажаємо нових звершень і успіхів у майбутньому!

Центральноукраїнський національний технічний університет висловлює щиру вдячність всім учасникам конкурсу за їхню працю та здібності, а також за активну участь у розвитку науки та технологій.