Студенти-айтівці успішно завершили курс від ERASMUS+ «Академічна доброчесність в європейському освітньому і науковому просторах: багатовимірна імерсивна модель»


27 квітня 2024
Здобувачі вищої освіти ІТ-спеціальностей ЦНТУ впродовж грудня 2023 – лютого 2024 навчалися на курсі «Академічна доброчесність в європейському освітньому і науковому просторах: багатовимірна імерсивна модель», який організовано ВГО «Інноваційний університет» та командою проєкту «AICE - With Academic integrity to EU values: step by step to common Europe», що співфінансується Виконавчим агентством ЄС з освіти, аудіовізуальних засобів та культури в рамках напряму «Жан Моне» програми ERASMUS+.

Доцент кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення Центральноукраїнського національного технічного університету Олександр Доренський разом зі здобувачами вищої освіти активно розбудовує університетське ком’юніті академічної доброчесності в межах ряду навчальних дисциплін освітньо-професійних програм ЦНТУ.

Студенти й аспіранти залучаються також і до заходів з академічної доброчесності за межами університету.

Так, здобувачі вищої освіти ІТ-спеціальностей ЦНТУ, Данило Пащенко, Ігор Рудь, Вікторія Пилипенко, Олександр Чабан, Олександр Лозінський, Максим Кічура та Микола Кузнєцов, впродовж грудня 2023 – лютого 2024 навчалися на курсі «Академічна доброчесність в європейському освітньому і науковому просторах: багатовимірна імерсивна модель», який організовано ВГО «Інноваційний університет» та командою проєкту «AICE - With Academic integrity to EU values: step by step to common Europe», що співфінансується Виконавчим агентством ЄС з освіти, аудіовізуальних засобів та культури в рамках напряму «Жан Моне» програми ERASMUS+.

Цей курс сприяє забезпеченню академічної доброчесності в освітньому і науковому середовищі та визначає місце здобувачів вищої освіти у формуванні культури академічної доброчесності. Учасники вивчали сучасні та доброчесні підходи до навчання та досліджень, формування інституційної культури академічної доброчесності, а також способи запобігання й боротьби з порушеннями академічної доброчесності.

Після теоретико-практичної підготовки здобувачі виконали підсумкову роботу для підтвердження здобутих результатів навчання та сформованих компетентностей. Усі учасники курсу успішно завершили програму та отримали відповідні сертифікати, підтверджуючи їхні знання та навички.

Враження здобувачів після пройденого курсу дуже позитивні. Вони відзначають, що курс став дуже корисним і планують користуватися отриманими знаннями у своїй подальшій науково-дослідницькій діяльності. Крім того, здобувачі мають намір проходити інші курси від ERASMUS задля підвищення своїх компетенцій.

Записи вебінарів можна переглянути на каналі «Доброчесні ефіри» https://www.youtube.com/@integrity_sumy/videos