ЦНТУ та Держпродслужба Кіровоградщини об'єднують зусилля для розвитку науки та освіти


12 травня 2024
Центральноукраїнський національний технічний університет та Головне управління Держпродслужби в Кіровоградській області об'єднують зусилля для сприяння розвитку вищої освіти та науки.

7 травня Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Ігор Бойчук та ректор Центральноукраїнського національного технічного університету Володимир Кропівний уклали Меморандум про співпрацю, спрямований на розширеня широкомасштабного партнерства між установами у науково-дослідній та навчально-методичній сферах.

Меморандум передбачає спільні наукові заходи, обмін досвідом, спільні конференції, здобуття практичних навичок та вивчення передового досвіду в галузі продовольства та агропромислового комплексу. Предметом угоди стала організація партнерства та спільних заходів щодо популяризації знань у сферах карантину та захисту рослин, охорони прав на сорти рослин, насінництва та розсадництва, контролю за якістю зерна та продуктами його переробки тощо. Крім того розширюються можливості проведення фахівцями Держпродспоживслужби області лекційних і практичних занять для здобувачів агротехнічного факультету, проходження виробничої практики та стажувань для студентів і професорсько-викладацького складу.  Така співпраця сприятиме підвищенню якості освіти, створенню інноваційних рішень та розвитку аграрного сектору регіону.

Співпраця Держпродслужби в Кіровоградській області з ЦНТУ триває не один рік і вже принесла багато цікавих та плідних результатів для обох сторін, стала важливим чинником їх впровадження в сільськогосподарське виробництво та етапом у розвитку наукової діяльності в рамках здійснення навчального процесу. Ми впевнені, що цей партнерський зв'язок допоможе об'єднати потенціал обох установ для досягнення великих наукових та освітніх успіхів, а також сприятиме впровадженню нових технологій та підвищенню конкурентоспроможності нашого регіону.