Онлайн-зустріч ЦНТУ з Міжнародною академією прикладних наук у Ломжі


25 червня 2024
20 червня відбулася онлайн-зустріч між Центральноукраїнським національним технічним університетом та Міжнародною академією прикладних наук у Ломжі (MANS), Польща. Цей недержавний вищий навчальний заклад займає провідні позиції в загальнодержавних рейтингах університетів Польщі, посідаючи 3 місце у рейтингах Rzeczpospolita і Perspektywy, а також 39 місце у рейтингу Newsweek серед державних і недержавних університетів. Університет також визнаний за внесок у популяризацію та розвиток сільськогосподарської освіти в нашому регіоні.

Зустріч відбулася в рамках договору про співпрацю, підписаного 11 березня 2024 року.

На зустрічі були представлені результати спільної роботи над проектом на Міжнародний студентський професійно-творчий конкурс «Матеріалознавство». Назва проєкту - «Підвищення механічних та технологічних властивостей ливарних алюмінієвих сплавів обробкою їх зовнішнім магнітним полем постійного струму». Здобувачі Єгор Бєльченков від ЦНТУ та Марк Васільєв від MANS під керівництвом Олександра Кузика та Пьотра Хмєлєвскі здобули диплом ІІ ступеня.

Крім того, в рамках угоди про співпрацю, що передбачає участь у спільних інноваційних наукових, освітніх, інформаційних, культурних та обмінних проєктах, проведення експериментальних спільних досліджень для оптимізації освітнього процесу, надання можливості проведення лекцій, семінарів та навчань за участю спеціалістів обох сторін тощо були обговорені подальші напрямки співпраці на найближчий навчальний рік, зокрема участь наукових конференціях та здійснення публікацій науковцями ЦНТУ на безоплатній основі, що є значною підтримкою вітчизняних вчених.

Ця онлайн-зустріч стала важливим кроком у розвитку міжнародної співпраці між ЦНТУ та Міжнародною академією прикладних наук у Ломжі. Обидві сторони підтвердили готовність до активної співпраці та реалізації нових спільних проектів у різних галузях науки та освіти. Співпраця з такими престижними партнерами відкриває нові можливості для розвитку нашого університету та підвищення якості освіти для наших здобувачів.