Здобувачі ЦНТУ на навчальній поїздці в Німеччині за підтримки DAAD


05 липня 2024
29 червня розпочалася двотижнева навчальна поїздка здобувачів Центральноукраїнського національного технічного університету спеціальності "Агрономія" за підтримки Німецької служби академічних обмінів (DAAD). Групу очолює доцент кафедри загального землеробства Ольга Гелевера. Програмою передбачено відвідання п'яти провідних аграрних університетів Німеччини, сільськогосподарських підприємств та близько двадцяти міст.

Студенти вже оглянули Саксонські міста з багатою історією - Баутцен та Дрезден. У Саксонській державній професійній академії та профспілці аграріїв Саксонії вони прослухали пізнавальні лекції. Також відвідали провідне фермерське господарство, що спеціалізується на розведенні корів, вирощуванні кормів та виробництві біогазу.

У рамках навчальної поїздки студенти-агрономи відвідали Дрезденську вищу школу техніки і господарства, факультет сільського господарства, охорони довкілля та хімії. Вони ознайомилися з лабораторіями для дослідження ґрунтів та якості продукції рослинництва, які оснащені новітніми приладами для визначення агрофізичних та агрохімічних властивостей ґрунтів. На навчальному полігоні студенти побачили експериментальний трактор, який працює без водія за допомогою GPS.

3 липня здобувачі відвідали Саксонську Швейцарію - регіон, відомий своїми неймовірними краєвидами. Останці з пісковиків на березі Єльби, що в середньовіччі були частиною фортеці, нині притягують мільйони туристів. Під час екскурсії студенти дізналися про особливі вина, що виготовляються у Саксонії з мороженого винограду.

Навчальна поїздка триває, і попереду у здобувачів ЦНТУ ще багато цікавих зустрічей та подорожей. Слідкуйте за нашими новинами про цей унікальний освітній досвід!