Підвищення кваліфікації фахівців ЦНТУ в Школі екстремальної та кризової психології


12 серпня 2024
Літо - це час для розвитку та вдосконалення професійних навичок. Працівники Центральноукраїнського національного технічного університету активно скористалися цією можливістю, долучившись до навчання в Школі екстремальної та кризової психології, організованої Благодійним фондом «Безпечне майбутнє» за підтримки ЮНІСЕФ.

Протягом липня та серпня 2024 року практичний психолог ЦНТУ Світлана Бойко та заступник декана економічного факультету з виховної роботи Ольга Пугаченко взяли участь у 5-тижневій сертифікованій програмі. Проводили програму відомі на Кіровоградщині кризовий психолог Андрій Фоменко, лікар-невролог Олександр Саєнко, лікар-психіатр, доктор медичних наук Сергій Ярославцев, а також своїми знаннями ділились практичний психолог, аспірант кафедри кризової психології Яна Шаповал, кандидат психологічних наук, доктор педагогічних наук Марина Кононова, кандидат психологічних наук Ніна Атаманчук, доктор психологічних наук Світлана Яланська. Слухачами школи стали 69 психологів та інших фахівців допомагаючих професій з двох областей Кіровоградської та Полтавської, заняття вперше проходили онлайн, що дало змогу слухачам займатися за будь яких умов.

Учасники у Кропивницькому та Полтаві отримали сертифікати про проходження курсу.

Завдяки навчанню в Школі екстремальної та кризової психології фахівці підвищили свою кваліфікацію, мали змогу поглянути на комплексне відновлення постраждалих, покращили свою здатність надати невідкладну психологічну допомогу дітям та їх батькам, що побували у надзвичайній ситуації та перебувають у стресі.

ЦНТУ висловлює подяку організаторам та викладачам Школи. Сподіваємось на подальшу співпрацю з Благодійним фондом "Безпечне майбутнє" та Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) UNICEF Ukraine, і готові до нового навчального року з новими знаннями та можливостями.