Вітання Міністра освіти і науки України Оксена Лісового ЦНТУ


27 серпня 2024
Привітання з початком навчального року від Міністра освіти і науки України.

Шановні колеги!

Третій рік наша країна в надскладних умовах запеклої боротьби із зовнішнім ворогом не тільки непохитно тримає оборону своїх кордонів, а й докладає надзусиль для того, щоб були забезпечені засадничі права українських громадян, зокрема й право на здобуття вищої освіти. У цих умовах ми створили й розвиваємо унікальну систему вступних випробувань до закладів вищої освіти на комп'ютерній основі. Важливим елементом її функціонування є пункти тестування, де вступники під орудою фахового персоналу мають змогу пройти іспитування. 

Саме завдяки вашим зусиллям у цих складних умовах воєнного часу було забезпечено роботу мережі пунктів тестування на базі майже 1000 вітчизняних закалдів освіти. Безперебійне функціювання пунктів дало змогу сотням тисяч абітурієнтів зробити важливий крок до реалізації своєї мрії. 

Міністерство освіти і науки, Український та Одеський регіональний центри оцінювання якості освіти висловлюють вам глибоку вдячність, що в цей складний час ви і ваші колеги, беручи на себе додаткові обов'язки, докладаєтеся до направду значущої справи - справи утвердження рівності й справедливості - наріжних каменів, на яких тримається цивілізована демократична держава. Ваша проактивна позиція, відданість справі освіти надихають і впевнюють у томк що жодні труднощі не зможуть нас зламати.

Бажаємо вам і вашим колегам сил і витримки. Нехай цілеспрямованістьт і невичерпне натхнення стануть вашими постійними супутниками в утіленні задумів, які сприятимуть піднесенню вітчизняної освіти на новий рівен. Ми твердо переконані, що єдність і і співпраця стануть тим, що наблизить нашу Перемогу. Сила Української держави - це сила кожного з нас, помножена на спільну волю. Разом ми здолаємо всі перешкоди й побудуємо країну, якою будемо пишатися!

З повагою

Міністр                                                                                                                                Оксен Лісовий