День пам’яті Захисників України: внесок ЦНТУ у підтримку захисників


29 серпня 2024
Сьогодні, 29 серпня, Україна вшановує День пам’яті Захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. І цього ж дня, на десяту річницю трагедії, колектив Центральноукраїнського національного технічного університету зробив ще один вагомий крок у підтримці наших захисників.

Ця дата особливо болісно нагадує про Іловайську трагедію 2014 року, коли українські воїни під час виходу з оточення під Іловайськом, були підступно розстріляні російськими військами в так званому «зеленому коридорі». Тоді Україна втратила 366 своїх найкращих синів, і цей день навічно став символом безмежної жертви і героїзму наших захисників.

І цього ж дня, на десяту річницю трагедії, колектив Центральноукраїнського національного технічного університету зробив ще один вагомий крок у підтримці наших захисників. Під час засідання вченої ради університету сьогодні було передано для бійців 37-ї бригади морської піхоти, першого батальйону, роти вогневої підтримки розвідувальний квадрокоптер Mavic 3T, оснащений тепловізійним обладнанням для цілодобового виконання бойових задач. Це вже другий дрон, переданий університетом влітку 2024 року на передову. Перший Mavic 3T був переданий 412-му окремому стрілецькому батальйону 1-ї окремої танкової бригади, де вже активно використовується для виконання бойових завдань. У реалізації придбання і передачі дронів колективу ЦНТУ надав допомогу БФ «Мачок».

Наш колектив і надалі планує активно долучатися до волонтерської діяльності, підтримуючи тих, хто щодня боронить наше мирне небо.

Вічна пам’ять полеглим героям. Сила і незламність нашим захисникам!

Слава Україні!