Участь ЦНТУ в акції «Шаную воїнів, біжу за героїв України»


31 серпня 2024
31 серпня викладачі та студенти Центральноукраїнського національного технічного університету взяли участь у щорічній всеукраїнській акції «Шаную воїнів, біжу за героїв України», що пройшла у Кропивницькому. Захід став справжнім символом єдності та підтримки тих, хто віддав своє життя за незалежність та свободу України.

Акція розпочалася о восьмій ранку, коли містяни зібралися на Фортечних валах для реєстрації. О 9:30 учасники забігу рушили в напрямку центру міста, подолавши дистанцію в 2 кілометри, де їх зустріли рідні загиблих військових. Серед учасників були представники ЦНТУ, які разом із іншими мешканцями міста під прапорами України та національними гаслами завершили свій забіг та урочистою ходою фінішували на Площі Героїв Майдану.

Для тих, хто брав участь у забігах на 5 та 10 кілометрів, фініш відбувся дещо пізніше, але всі учасники зібралися разом біля портретів полеглих героїв. У знак пам’яті та шани вони пов’язали жовто-блакитні стрічки на інсталяції «Дзвони пам'яті».

Дякуємо кожному, хто долучився до цієї акції. Ваша участь — це не просто жест солідарності, а важливий внесок у збереження пам'яті про героїв, які віддали життя заради нашої свободи.