Призначення очільників факультетів ЦНТУ: нові декани факультету будівництва, транспорту та енергетики та агротехнічного факультету


12 вересня 2024
Минулого тижня в Центральноукраїнському національному технічному університеті відбулись вибори керівників двох факультетів – будівництва, транспорту та енергетики, а також агротехнічного факультету. Відповідно до статті 43 Закону України «Про вищу освіту», погодження кандидатури керівника факультету здійснюється більшістю голосів трудового колективу факультету.

Новим очільником факультету будівництва, транспорту та енергетики за згодою більшості колективу факультету призначено доцента кафедри експлуатації та ремонту машин Олега Вікторовича Бевза. Олег Вікторович є випускником Кіровоградського державного технічного університету (1999 р.) за спеціальністю «Механізація сільського господарства». Він продовжив навчання в магістратурі та аспірантурі, здобувши науковий ступінь кандидата технічних наук у 2004 році.

Протягом багатьох років Олег Вікторович працював у ЦНТУ на різних посадах: асистента, старшого викладача, доцента, а також заступника декана факультету проектування та експлуатації машин. Окрім цього, з 2012 року він очолює Центр виховної роботи університету.

За свою наукову діяльність Олег Вікторович є автором 94 наукових праць, зокрема, 81 наукової статті, 11 патентів України та співавтором навчальних посібників і методичних рекомендацій.

Керівником агротехнічного факультету призначено доцента, кандидата технічних наук, завідувача кафедри сільського господарства Сергія Миколайовича Лещенка. Сергій Миколайович – випускник Кіровоградського національного технічного університету за спеціальністю «Машини та обладнання сільськогосподарського виробництва» (2004 р.). У 2010 році захистив кандидатську дисертацію, присвячену пневмосепаруючим системам у сільському господарстві.

Протягом своєї кар'єри Сергій Миколайович опублікував понад 150 наукових праць, отримав більше 35 патентів та є автором 4 навчальних посібників. Його наукові розробки мають велике значення для розвитку аграрної галузі та модернізації технологій у сільськогосподарському машинобудуванні.

Університет вітає Олега Вікторовича Бевза та Сергія Миколайовича Лещенка з обранням на відповідальні посади.