Презентація напрямів освітніх новацій в умовах воєнного стану


14 вересня 2024
13 вересня генеральний директор директорату фахової передвищої, вищої освіти МОН України Олег Шаров відвідав Центральноукраїнський національний технічний університет. В ЦНТУ Олег Шаров зустрівся з академічною спільнотою та представниками студентського активу університету. Зустріч була присвячена системно-структурній трансформації вищої освіти в умовах війни, повоєнного відновлення та євроатлантичної інтеграції.

Олег Шаров проінформував про результати прийомної кампанії у 2024 році та презентував актуальні документи, над якими зараз працює Міністерство освіти і науки України, а також описав перспективи системних змін у формуванні цілісної національної освіти. Доповідач зупинився на тих кроках, які робить Міністерство освіти і науки України у напрямі підвищення якості освіти, її інтеграції у світовий освітній простір. Він зазначив, що до основних пріоритетів ЗВО належить безпека учасників освітнього процесу. Викладачі та студенти задали питання та отримали ґрунтовні відповіді від Олега Шарова.

Під час візиту до ЦНТУ представник МОН ознайомився з матеріально-технічною базою університету, оглянув навчальні та наукові лабораторії.