ЦНТУ долучається до обговорення стратегічного розвитку Кропивницької громади на форумі «Партнерство для кращого майбутнього»


18 жовтня 2024
15 жовтня здобувачі та викладачі кафедри економіки, менеджменту та комерційної діяльності ЦНТУ взяли участь у форумі «Партнерство для кращого майбутнього: відновлення та стратегічний розвиток громад», який відбувся на базі Центру підтримки підприємництва Кропивницької міської ради. Захід був присвячений обговоренню стратегічних пріоритетів розвитку Кропивницької міської територіальної громади.

В проведенні заходу брали участь представники органів місцевого самоврядування, громадські активісти, науковці, молодь та інші зацікавлені особи.

Засновниця Всеукраїнської ініціативи «Активна Громада», голова правління ВГО Інститут «Республіка» Олександра Гліжинська презентувала результати дослідження «Вплив та консолідація зацікавлених сторін у відновленні та стратегічному розвитку громад» . Відбулося обговорення стану та результатів розробки проєкту Стратегії розвитку Кропивницької міської територіальної громади на період до 2030 року, напрями цифровізації управління громадами, можливості розвитку туристичного потенціалу, безбар’єрного простору, екологічні проблеми, інструменти громадської участі у реалізації стратегії.

Викладачі кафедри ЕМКД ЦНТУ також поділилися з учасниками форуму своїми напрацюваннями. Професор Ольга В’юник виступила з доповіддю «Напрями сприяння підприємницькій діяльності як чинник стратегічного розвитку територій», а доцент Оксана Сторожук – «Кадрове забезпечення розвитку економіки громади і перспективи повоєнного відновлення». До обговорення актуальних проблем та і дискусії  активно долучилися здобувачі кафедри.

Форум став важливим кроком у визначенні напрямків розвитку громади та консолідації зусиль різних сторін для досягнення спільних цілей.