Долучаємося до Радіодиктанту національної єдності 25 жовтня


22 жовтня 2024
Здобувачі освіти, викладачі та співробітники ЦНТУ запрошуються до участі у XXV Всеукраїнському радіодиктанті національної єдності, який відбудеться з 11:00 до 12:00 години 25 жовтня 2024 року, до Дня української писемності та мови, що буде проведений в читальній залі університету.

25 жовтня об 11:00 Радіодиктант національної єдності звучатиме по всій країні на хвилях Українського Радіо та Радіо Культура, наживо транслюватиметься в ефірі телеканалу Суспільне Культура, з будь-якого континенту світу можна писати з трансляцією ютуб-каналу Українського Радіо та фейсбук-сторінок Суспільного.

Цьогоріч авторкою тексту Радіодиктанту національної єдності – 2024 стане письменниця Оксана Забужко.

Читатиме Радіодиктант поет, нині військовий, Павло Вишебаба.

Радіодиктант національної єдності був започаткований командою Українського Радіо у 2000 році. З того часу він щорічно проводиться до Дня української писемності та мови. Цього року Радіодиктант національної єдності вже у 25-й раз прозвучить в ефірі Українського Радіо, якому цьогоріч виповнюється 100 років! Радіодиктант – символ стійкості українського народу, його пишуть і в укриттях, і на фронті, і в евакуації, і навіть на окупованих територіях. Рік тому у написанні Радіодиктанту національної єдності взяли участь понад пів мільйона осіб.

Долучитися до Радіодиктанту національної єдності – 2024 можна в читальному залі ЦНТУ 25 жовтня об 11:00.

Здобувачі, які навчаються за державним замовленням і покажуть найкращі результати у радіодиктанті, отримають додаткові бали до свого загального рейтингу успішності.