ЦНТУ став центром профорієнтації на обласному фестивалі «ПРОФІ-fest Осінь 2024»


25 жовтня 2024
23-24 жовтня Центральноукраїнський національний технічний університет став майданчиком для проведення обласного профорієнтаційного фестивалю «ПРОФІ-fest Осінь 2024», який відбувся в рамках регіонального проєкту «Хочу тут вчитись».

Захід зібрав учнів 7-9 класів з усієї області, надаючи їм можливість ознайомитися з перспективними спеціальностями, представленими Центральноукраїнським національним технічним університетом, місцевими фаховими коледжами та ліцеями.

Фестиваль мав на меті надати школярам детальну інформацію про різноманітні професії та спеціальності, що допоможе їм у виборі подальшого освітнього шляху. Програма заходу включала інтерактивні майстер-класи, виставки та демонстраційні зони, де учасники могли ознайомитися з професійними навичками та кар'єрними можливостями, які пропонують ЦНТУ та інші навчальні заклади регіону.

Однією з важливих подій фестивалю стало підписання Договору про співпрацю у галузі освіти та у профорієнтаційній діяльності між Центральноукраїнським національним технічним університетом, в особі ректора Володимира Кропиівного, та КЗ «»Кропивницький міжшкільний ресурсний центр № 1» Кропивницької міської ради», в особі директора Олени Горобець. Договір передбачає співпрацю в освітній та профорієнтаційній діяльності, проведення практичних занять, семінарів, спільних заходів тощо, проведення професійної орієнтації молоді, реалізація спільних освітніх та профорієнтаційних заходів.

«ПРОФІ-fest Осінь 2024» не лише сприяв профорієнтації, але й надихав молодь на визначення свого майбутнього шляху, допомагаючи зробити перші кроки до обраної професії.