Диплом Міжнародного конкурсу наукових робіт виборов студент ЦНТУ


16 червня 2023
Студент кафедри сільськогосподарського машинобудування агротехнічного факультету Центральноукраїнського національного технічного університету Михайло Васильковський посів ІІІ місце Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського за напрямом «Автомобільний транспорт, транспортні технології».

Міжнародний конкурс студентських наукових робіт Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського проходить за 11 спеціальностями. Про призове місце за спеціальністю «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» нещодавно розповідалось на сайті нашого навчального закладу. Також маємо дипломанта за напрямом «Автомобільний транспорт, транспортні технології»: студент кафедри сільськогосподарського машинобудування агротехнічного факультету Центральноукраїнського національного технічного університету Михайло Васильковський посів ІІІ місце Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт.

Співорганізаторами Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського виступають Міністерство освіти і науки України та Національна комісія Україні у справах ЮНЕСКО, до складу журі також входять науковці університетів України, Шотландії, Словаччини, Чехії, Казахстану, Латвії, Литви, Польщі та інш.

До цьогорічної фінальної частини конкурсу за напрямом «Автомобільний транспорт, транспортні технології» (цей напрям об’єднав дві спеціальності: 274 «Автомобільний транспорт» і 275 «Транспортні технології», відповідно) журі допустило 38 робіт, автори яких представляли понад 40 закладів вищої освіти України та багатьох інших країн. Загалом на конкурс за даним напрямом було подано понад 100 студентських наукових робіт.

Студент ІІ курсу спеціальності 208 «Агроінженерія» кафедри сільськогосподарського машинобудування Центральноукраїнського національного технічного університету Михайло Васильковський підготував для Міжнародного конкурсу наукову роботу в співавторстві зі студентом Технічного університету Молдови Іллєю Маріяном.

Кафедра СГМ ЦНТУ тривалий час співпрацює з колегами з Технічного університету Молдови (Universitatea Tehnica a Moldovei), реалізуючи спільні наукові проекти, готуючи спільні публікації в наукових періодичних виданнях, беручи участь в наукових конференціях тощо. Наукова робота студентів ЦНТУ і ТУМ для Міжнародного конкурсу Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського – один з елементів співпраці між нашими навчальними закладами.

Робота спільна, але захищав її у фінальній частині конкурсу представник ЦНТУ Михайло Васильковський. Захист відбувся англійською мовою.

Тема студентської наукової роботи: «Формування раціональної структури транспортних засобів агропромислового підприємства». Наукові керівники: доцент, к.т.н. Сергій Лещенко (ЦНТУ) і доцент, к.т.н. Ігор Бешляге (ТУМ).

Журі конкурсу оцінило роботу студентів Центральноукраїнського національного технічного університету і Технічного університету Молдови дипломами про призове ІІІ місце конкурсу.

На фото Михайло Васильковський поруч з лабораторною установкою кафедри СГМ – машиною для внесення добрив способом поверхневого розкидання. Це агрегат також використовувався при підготовці наукової роботи до Міжнародного конкурсу.

«У своїй науковій роботі Михайло надав пропозиції зі вдосконалення машини для внесення добрив, а також запропонував шляхи оптимізації процесів внесення добрив в залежності від умов, в яких працює господарство, – розповідає завкафедрою сільськогосподарського машинобудування ЦНТУ Сергій Лещенко. – Було обрано ряд сільськогосподарських підприємств Кіровоградщини й спеціально для них Михайло розробив практичні рекомендації, за якою саме технологією правильно організувати внесення добрив, який спосіб внесення добрив найбільш раціональний для того чи іншого господарства».

Михайло Васильковський займається науковою роботу з першого курсу навчання на кафедрі, основні напрямки його наукового інтересу – транспортні технології в АПК.

За інформацією кафедри сільськогосподарського машинобудування ЦНТУ