Продовжено доступ до провідних наукових ресурсів світу. Порядок користування


20 червня 2023
Минулого року в рамках проекту Research4Life українським вченим було надано безкоштовний доступ до ресурсів провідних видавців наукової літератури: Elsevier, Springer Nature, John Wiley & Sons, Taylor & Francis, Emerald, Sage Publications, Oxford University Press, Cambridge University Press, IOP Publishing. Науковці ЦНТУ також можуть оформити доступ до цих ресурсів через бібліотеку ЦНТУ.

Минулого року в рамках проекту Research4Life українським вченим було надано безкоштовний доступ до ресурсів провідних видавців наукової літератури: Elsevier, Springer Nature, John Wiley & Sons, Taylor & Francis, Emerald, Sage Publications, Oxford University Press, Cambridge University Press, IOP Publishing. Науковці Центральноукраїнського національного технічного університету також можуть оформити доступ до цих ресурсів через бібліотеку ЦНТУ.

Research4Life – спільний проект Всесвітньої організації охорони здоров’я, Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, Програми ООН із навколишнього середовища, Всесвітньої організації інтелектуальної власності, Міжнародної організації праці, Корнельського й Єльського університетів, а також Міжнародної асоціації науково-технічних і медичних видавців. В межах платформи Research4Life забезпечується доступ до більш, ніж 154 тисяч наукових журналів та книг від понад 200 видавців з усього світу.

Доступ до ресурсів на порталі Research4Life можуть отримати працівники зареєстрованої установи, і Центральноукраїнський національний технічний університет є такою установою.

Щоб скористатися ресурсами платформи Research4Life, дослідник має звернутися до відділу бібліографії бібліотеки ЦНТУ, або написати на пошту library@kntu.kr.ua, library.bf@ukr.net для отримання подальших інструкцій.

За посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=D86H2RTff1k&feature=youtu.be для користувачів доступна коротка відео-інструкція про вхід і користування порталом Research4Life.

Крім того, на сайті Державної науково-технічної бібліотеки України в розділі, присвяченому Research4Life (https://dntb.gov.ua/research4life), можна знайти відповіді на поширені запитання стосовно налаштування доступу та використання платформи.

За інформацією бібліотеки ЦНТУ