Міжнародна конференція з нагоди ювілею кафедри


07 листопада 2023
На початку листопада на базі кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення ЦНТУ відбулась VІІ Міжнародна науково-практична конференція «Інформаційна безпека та комп’ютерні технології». Це вже друга за календарний рік відповідна конференція, її провели на честь 30-річчя кафедри КбПЗ. Участь у конференції взяли вчені з України, Канади, США, Польщі, Казахстану та Азербайджану.

На початку листопада на базі кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення Центральноукраїнського національного технічного університету відбулась VІІ Міжнародна науково-практична конференція «Інформаційна безпека та комп’ютерні технології». Це вже друга за календарний рік конференція «Інформаційна безпека та комп’ютерні технології», її провели на честь 30-річчя кафедри КбПЗ. Участь у конференції взяли вчені з України, Канади, США, Польщі, Казахстану та Азербайджану.

Співорганізаторами наукового заходу стали Міністерство освіти і науки України, Центральноукраїнський національний технічний університет та Наукова асоціація кібербезпеки України. Учасників VІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Інформаційна безпека та комп’ютерні технології» привітав проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків ЦНТУ Андрій Тихий.

На початку роботи конференції засновник та президент Наукової асоціації кібербезпеки України Сергій Гнатюк розповів про платформу «Кібер Дія» – громадське об’єднання технологічних компаній, інноваторів та експертів для розбудови стійкого і безпечного цифрового майбутнього України.

Платформа також відкрита для ветеранів російсько-української війни, які мають бажання отримати додаткову кваліфікацію. За допомогою «Кібер Дії» можна записатись на адаптовані навчальні курси, навчаючись разом із викладачами провідних університетів України та менторами з IT-компаній; пройти стажування в Центрах надання адміністративних послуг, отримати допомогу у працевлаштуванні та сертифікати на подальше навчання з англійської мови, кібербезпеки, IT та інших напрямків.

Вивчається можливість створення осередку платформи «Кібер Дії» на базі кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення Центральноукраїнського національного технічного університету.

Протягом конференції результати своїх наукових досліджень за напрямками: інформаційна безпека держави, суспільства та особистості; програмування та інформаційно-комунікаційні технології; інформаційні технології в економіці, медицині та освіті представили вчені, викладачі, аспіранти та студенти закладів вищої освіти України, Канади, США, Польщі, Казахстану та Азербайджану.

В електронному збірнику VІІ Міжнародної науково-практичної конференції до 30-ти річчя кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення «Інформаційна безпека та комп’ютерні технології» представлено 35 тез доповідей, наданих для даної конференції представниками ЦНТУ.

За інформацією кафедри КбПЗ ЦНТУ