Оновлення роботи академії Cisco на кафедрі кібербезпеки та програмного забезпечення ЦНТУ


06 лютого 2024

На кафедрі кібербезпеки та програмного забезпечення Центральноукраїнського національного технічного університету оновила свою роботу мережева академія Cisco. Центром підтримки академії виступає Державний університет “Житомирська політехніка”.

Мережева академія Cisco – це найбільша і тривала освітня програма, що реалізується окремою компанією, що відкриває майбутнє для студентів та інструкторів по всьому світу.

Кафедра кібербезпеки та програмного забезпечення доволі довго і успішно використовує в навчальному процесі один з найбільш потужних інструментів моделювання мереж Cisco Packet Tracer, в якому студенти відпрацювають прийоми роботи з мережами, Інтернетом речей та кібербезпекою у віртуальній лабораторії, підтверджуючи свої знання на реальному фізичному обладнанні.

Академія існує з 1997 року і її курси успішно опанувало вже майже 12 мільйонів людей з усього світу. Одні з основних напрямків які представлені в академії:

  • мережі;
  • інтернет речей;
  • операційні ситеми та інформаційні технології;
  • основи апаратного і програмного забезпечення;
  • програмування;
  • кібербезпека;
  • Packet Tracer.

В рамках дії академії надається можливість опановувати наступні курси:

– Вступ до мереж (Introduction to Networks, ITN). Це перший з трьох курсів, які узгоджені з сертифікаційним іспитом CCNA. В курсі “Вступ до мереж” Ви отримаєте базове розуміння принципів роботи мережі. Ви дізнаєтесь про компоненти мережі та їх функції, а також про те, як структурована мережа, та архітектури, що використовуються для створення мереж, включно з Інтернетом.

– IT Essentials – Основи апаратного і програмного забезпечення версії 7.0. Цей курс охоплює основи апаратного і програмного забезпечення комп’ютера і такі передові концепції, як безпека, мережі та обов’язки ІТ-професіонала.