Підвищення рівня інформаційної безпеки України студентами кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення


29 вересня 2022

29 вересня 2022 року на кафедрі кібербезпеки та програмного забезпечення ЦНТУ відбулося онлайн заняття щодо можливостей підвищення рівня інформаційної безпеки України, у рамках співробітництва з Департаментом кіберполіції Національної поліції України в Кіровоградській області, який є стейкхолдером спеціальності 125 «Кібербезпека», за попередньою домовленістю гаранта освітньо-професійної програми «Кібербезпека», доктора технічних наук, професора Олексія СМІРНОВА.

Крім здобувачів вищої освіти за ОПП «Кібербезпека» у онлайн занятті прийняли здобувачі ОПП «Комп’ютерні науки» та ОПП «Комп’ютерна інженерія», які також навчаються на кафедрі кібербезпки та програмного забезпечення ЦНТУ. Під час онлайн-заняття з практиками у сфері кібербезпеки, детально презентовано проект кіберполіції «МРІЯ» StopRussiaChannel – платформи співпраці Кіберполіції України та волонтерів у протидії російським окупантам в медійному просторі. Також правоохоронець опрацював зі студентами боти «Народний месник» та «StopRussia | MRIYA», канал «StopRussia | MRIYA», сервіс автоматичного блокування проросійської пропаганди «MRIYA Automatic», а також гру-клікер Котяцький.

Дане заняття дозволить підвищити протидію викликам в інформаційній сфері зі сторони ворогів: як зовнішніх – російських окупантів, так й внутрішніх – зрадників та колаборантів, та наблизити перемогу!