Кібербезпека: висновок науково-методичної комісії позитивний


29 листопада 2022

На кафедрі кібербезпеки та програмного забезпечення 29 листопада відбулося засідання науково-методичної комісії зі спеціальності 125 «Кібербезпека» під головуванням гаранта ОП «Кібербезпека» проф. Олексія СМІРНОВА. У зібранні взяли участь представники студради університету і факультеті, роботодавців, випускників, а також викладачі, які викладають нормативні навчальні дисципліни освітньої програми «Кібербезпека».

Члени НМК і запрошені обговорили хід реалізації введеної в дію 1 вересня 2022 року ОПП «Кібербезпека», розглянули питання забезпечення якості освітнього процесу, а також рівень врахування потреб і позицій стейкголдерів галузі та освітньої програми. Серед іншого гарант ОП поінформував про відсутність зауважень чи рекомендацій від стейкголдерів до чинної редакції ОПП «Кібербезпека», яка навесні цього року вдосконалена, зокрема, з врахуванням змін до стандарту вищої освіти за спеціальністю 125 “Кібербезпека” першого (бакалаврського) рівня і затверджена Вченою радою ЦНТУ 27 червня 2022 року.

За результатами засідання НМК прийнято рішення про належний рівень актуальності ОПП «Кібербезпека» та відсутність підстав і необхідності внесення змін до цілей, результатів навчання, структури чи змісту чинної освітньої програми.

Пропозиції, рекомендації, відгуки, зауваження до освітніх програм ІТ-спеціальностей, які забезпечуються кафедрою КбПЗ, можна надавати чи надсилати у зручний спосіб: гарантам ОП http://www.kntu.kr.ua/doc/garant.pdf, на кафедру http://kbpz.kntu.kr.ua/contacts/, Центру забезпечення якості вищої освіти ЦНТУ http://www.kntu.kr.ua/?view=univer&id=51, через органи студентського самоврядування http://www.kntu.kr.ua/?view=stud&id=3 тощо.