Враження про участь студентів спеціальності Комп’ютерна інженерія у The Global Game Jam 2023


14 лютого 2023

Розповідають студенти з  команди-учасника.

У найбільшому світовому заході з розробки ігор взяли участь розробники з різних країн світу, і за тиждень зробили багато цікавих ігор на тему джема, “ROOTS” (корені). Участь у джемі можуть взяти усі охочі, однак потрібно мати хоча б базові навички в одній з ключових для геймдеву ніш.

Наша команда прийняла участь у цьому івенті вперше. Коли ми дізналися про тему ми одразу зібралися з командою на мозковий штурм для обговорення подальших дій. Для керуванням робочими процесами та відстеженням виконаних завдань використовували інструмент Trello. У нас був досить завантажений тиждень розробки, всі старалися довести справу до кінця та віддавалися на повну. Під кінець розробки ми вже бачили результат нашої злагодженої роботи в команді. Після завершення розробки ми завантажили нашу гру на сайт джему, де всі могли побачити, спробувати пограти та поділитися враженнями про виконану роботу. Це був незабутній досвід який підсилив нашу жагу до розробки ігор.

Mad Axe – казуальна гра, заснована на ритміці, у якій вам потрібно стрибати по ігрових плитках, уникаючи атак коріння завдати шкоди великому дереву-босу сокирами. У нас було багато амбіцій щодо цієї гри, але, на жаль, було надто мало часу для цього.

У будь-якому випадку, ми зробили це для розваги та доказу того, що ми можемо це зробити, і ми продовжимо розвивати цю гру після Jam, тому що ми закохалися в неї, у її процеси розробки, і тому ми сподіваємося що ви теж можете насолоджуватися цим.

Розробники:

Золотухін Богдан – студент групи КІ-22М-1, розробник, капітан команди, який управляв всіма процесами та командою.

Смутко Віталій – студент групи КІ-22М-2, генератор ідей та тестувальник.

Пархоменко Дмитро – студент групи КІ-22М-2, генератор ідей та тестувальник.

Єремеєв Максим – студент групи КІ-22М-1, розробник.

Примак Вікторія – концепт-, арт- та саунд-дизайнер.

Ніколенко Вадим – розробник.

Наш керівник і наставник: Коваленко Анна, к.т.н., доц.. каф. КбПЗ.

Посилання на гру: https://bohdanzolottse.itch.io/mad-axe

Проект на GGJ: https://globalgamejam.org/2023/games/mad-axe-5