Переможці турніру з розпізнавання ворожих інформаційно-психологічних впливів


13 березня 2023

Команда першого курсу – «Кіберкотики», студенти спеціальностей 123 «Комп’ютерна інженерія» та 122 «Комп’ютерні науки» перемогли у турнірі з всеукраїнської антифейкової інтелектуальної гри “НотаЄнота”.

Турнір пройшов на базі ліцею “Максимум” (НВО№6) по запрошенню школи. Студенти радо прийняли участь і потренували навики  розпізнавання ворожих маніпуляцій та російських фейків.

За словами авторів “НотаЄнота”: гра допомагає засвоїти основи інформаційної гігієни, зрозуміти, як працюють маніпуляції та тримати руку на пульсі інфосвіту. За допомогою гри учасники вчаться розбиратися у тому, як змінюється інфопростір і як не дати себе ввести в оману. В основі ігор – реальні кейси фейків, дезінформації та маніпуляцій, а ще низка історій, ребусів та загадок на кмітливість і логіку.

Студентам сподобалась ідея засвоєння, на даний час таких важливих навичок,  у вигляді гри, на майбутнє є плани організувати подібний турнір на базі кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення ЦНТУ та запросити команди шкіл міста Кропивницького.