Гаранти спеціальностей 123 «Комп’ютерна інженерія», 122 «Комп’ютерні науки», 172 «Електронні комунікації та радіотехніка» – забезпечують проектну діяльність у сфері цифрової трансформації Кіровоградщини та сприяють розвитку цифрової освіти


12 червня 2023

Викладачі кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення є членами робочої групи Обласного координаційного центру з питань забезпечення проектної діяльності у сфері цифрової трансформації, цифрового розвитку та цифровізації: Коваленко Олександр, д.т.н., доц.; Мелешко Єлизавета, д.т.н., доц.; Босько Віктор, к.т.н., доц.

Відбулося установче засідання цифрового центру, в форматі І-го щорічного обласного форуму з презентації планів цифрової трансформації Кіровоградщини у 2023 році “Central Ukrainian Digital Event 2023”.

Яке відвідали: гарант спеціальності 123 «Комп’ютерна інженерія» – Коваленко Олександр, д.т.н., доц.; гарант спеціальності 122 “Комп’ютерні науки” – Коваленко Анна, к.т.н., доц.; гарант спеціальності 172 «Електронні комунікації та радіотехніка» – Босько Віктор, к.т.н., доц.; Мелешко Єлизавета, д.т.н., доц..

На заході було представлено публічні презентації:

– Стратегія цифрового розвитку Кіровоградщини на 2023-2025 роки;

– “Rocketplan” цифрової трансформації у 2023-2025 роках;

– Стан галузевої цифровізації та досвід місцевої цифровізації;

– І установче засідання обласного координаційного центру з питань реалізації заходів та проектів у сфері цифрових трансформацій, цифрового розвитку та цифровізації.

Однією з першочергових сфер, яка гостро потребує цифровізації, є освітня система області. Цифрові навчальні платформи, інтерактивні методи навчання та доступ до онлайн-ресурсів стають нормою в усьому світі, сприяючи критичному мисленню, творчості та співпраці серед студентів. Впроваджуючи цифрову освіту, Кіровоградщина може дати можливість молодому поколінню стати інноваторами та лідерами, готовими долати виклики майбутнього завдяки інтенсивної роботи професіоналів у цій області.

Для вирішення цих нагальних викликів вкрай важливо, щоб уряд і відповідні зацікавлені сторони визначали пріоритети та інвестували в ініціативи цифровізації. Розвиток інфраструктури, широкосмугове підключення та програми навчання цифровим навичкам повинні бути реалізовані швидко та ефективно. Співпраця між державним і приватним секторами може відігравати важливу роль у досягненні цієї мети, сприяючи інноваціям і передачі технологій.

Прийнявши цю цифрову революцію, Кіровоградщина може позиціонувати себе як прогресивний і конкурентоспроможний регіон, готовий прийняти можливості та виклики сучасного сьогодення.