“Наука, як суперсила інженера: приклад квантового програмування”, викладачі кафедри розпочали участь у літній школі Tech Summer Bootcamp For Teachers, вебінар від компанії SoftServe


28 липня 2023

27 липня 2023 року, викладачі кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення які викладають на освітніх програмах 122 “Комп’ютерні науки”, 123 “Комп’ютерна інженерія”, 125 “Кібербезпека” та 172 “Програмування та кіберзахист інфокомунікацій” розпочали участь у літній школі Tech Summer Bootcamp For Teachers від компанії SoftServe, яка почалася вебінаром “Наука, як суперсила інженера: приклад квантового програмування”.

Передбачається, що квантове програмування матиме широке практичне використання для розв’язання найрізноманітніших завдань (задачі логістики, кібербезпеки, фармацевтики, економіки тощо). За квантовими комп’ютерами майбутнє, тому освітянам важливо знати про квантове програмування вже сьогодні.

Під час вебінару із Христиною Гнатенко, науковою консультанткою з квантових обчислень SoftServe, викладачі дізналися про:

– основні особливості квантових комп’ютерів;

– роль науки у квантовому програмуванні;

– перевагу квантових обчислень у порівнянні з класичними;

– використання квантових технологій для розв’язання наукових та прикладних завдань.

Також була надана можливість познайомитися з основами квантового програмування та провести найпростіші обчислення на квантових комп’ютерах компанії IBM.

Христина Гнатенко, науковий консультант з квантових обчислень SoftServe, доктор фізико-математичних наук, професор кафедри теоретичної фізики імені професора Івана Вакарчука, Львівський національний університет імені Івана Франка, науковий консультант з квантових обчислень SoftServe.

SoftServe – це провідна ІТ-компанія, що займається консалтингом та надає послуги у сфері цифрових технологій. SoftServe є однією з найбільших компаній-розробників програмного забезпечення у Центральній та Східній Європі та є другою найбільшою ІТ-компанією України за кількістю співробітників. SoftServe займається сервісами повного циклу виробництва: від консультацій, дизайн-сервісів, створення концепту технологічного продукту чи програми і їх розробки. Компанія має значний досвід у розробці програмного забезпечення, хмарних технологіях, штучному інтелекті, великих даних, робототехніці, кібербезпеці, доповненій реальності та дослідженні і розробці (R&D). У R&D-відділі науковці та інженери працюють над інноваційними технологіями, такими як квантові обчислення, сенсорні технології, штучний інтелект для медицини та хімії та інші. У 2021 році SoftServe увійшов до рейтингу 25 найрозумніших компаній України, що ґрунтувався на оцінці R&D відділів. Експертиза компанії також включає роботу з партнерськими платформами та технологіями, зокрема SoftServe є: провідним консалтинговим партнером Amazon Web Services, основним сервісним партнером платформи Google Cloud, партнером Microsoft, NVIDIA та ін.

Більш детально за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=YCzoJbGsGSQ&ab_channel=SoftServeAcademy