Науково-практичний семінар “Інформаційна безпека суспільства”, 7 листопада 2016 р


07 листопада 2016

7 листопада 2016 року на базі кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення Кіровоградського національного технічного університету відбувся науково-практичний семінар “Інформаційна безпека суспільства”, у якому прийняли участь викладачі, аспіранти та студенти кафедри.

Метою семінару було  продемонструвати перспективи нової спеціальності Кібербезпека в сучасному суспільстві студентам груп КБ-16 та ІБ-15, які навчаються на даній спеціальності, та обговорити актуальні питання інформаційної безпеки в українському суспільстві та світі.

З доповідями виступили:

  1. Мелешко Єлизавета Владиславівна, доцент кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення, тема: “Інформаційно-психологічні впливи у соціальних мережах”.
  2. Гермак Вікторія Сергіївна, викладач кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення, тема: “Професія спеціаліст по захисту інформації”.
  3. Хох Віталій Дмитрович, аспірант кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення, тема: “Penetration testing”.
  4. Охотний Сергій Миколайович, студент 3 курсу кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення, група КІ-14, тема: “Social Network Analyzer”.
  5. Майоров Євгеній Олександрович, студент 3 курсу кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення, група КІ-14, тема: “Принципи роботи протоколу HTTPS”.
  6. Колодяжний Ігор Олегович, студент 1 курсу кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення, група КБ-16, тема: “Соціальна інженерія”.
  7. Снегур Надія Сергіївна, студентка 2 курсу кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення, група ІБ-15, тема: “Роль хакерів в інформаційних війнах”.
  8. Пешков Олександр Олександрович, студент 1 курсу кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення, група КБ-16, тема: “Інформаційно-психологічна війна”.
  9. Андріученко Максим Сергійович, студент 2 курсу кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення, група ІБ-15, тема: “Дослідження проблеми комп’ютерної злочинності та комп’ютерного тероризму”.
  10. Спориш Вадим Олександрович, студент 2 курсу кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення, група ІБ-15, тема: “Комп’ютерні віруси”.

Усі присутні виявили жвавий інтерес до обговорюваних тем, задавали питання доповідачам та дискутували, а також висловили побажання проводити подібні семінари і надалі.

Мелешко Єлизавета Владиславівна,
канд. техн. наук, доцент кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення,
голова семінару

Конопліцька-Слободенюк Оксана Костянтинівна,
викладач кафедри кібербезпеки та програмного забезпечення,
відповідальний секретар семінару

Фотографував Якименко Микола Сергійович,
канд. фіз.-мат. наук, доцент кафедри вищої математики та фізики